De rust vinden die in jou zit

Natasja Heefer van der Woude 34 jaar jong en woonachtig in Anna Paulowna geeft sinds
een paar jaar lessen in Yin Yoga. In 2015 heeft zij in een wat onrustige periode van haar leven Yin Yoga ontdekt, en mogen ervaren wat Yin Yoga kan betekenen voor je innerlijke zelf. Na een tijd van zelf de lessen gevolgd te hebben kwam zij tot de conclusie dat zij hier zelf verder in wilde en zich meer in de Yin Yoga wilde verdiepen, meer de materie erachter ervaren. Bij de BIVAG is zij een opleiding gaan volgen, de Yin Yoga Teacher Training.

Na enige tijd van trainingen volgen kwam er iets op haar pad, wat haar richting het idee dreef van zelf les te gaan geven. En hoe mooi is het dat je andere mensen mag laten ervaren, wat jij als heel fijn en prettig hebt ervaren. En zo kwam het dus dat Natasja is gaan lesgeven, zij doet dat met veel rust en warmte. Die rust en warmte merk je ook echt tijdens haar lessen, en steeds meer mensen weten Natasja te vinden. Zij laat mensen ervaren wat Yin Yoga kan doen met je lijf en geest en dat op je eigen tempo.

Wat Natasja wilt doorbreken bij mensen is dat veel mensen denken dat Yoga iets heel zweverigs is en dat je in hogere sferen tracht te komen, maar dat is niet zo. Yoga staat voor rust, ruimte, tijd, beweging, aarden, en bewustwording van je eigen ik. Zo leer je hoe je dingen aan jezelf mag veranderen om zodoende meer rust te vinden en ruimte te maken om te ontdekken wat nou werkelijk belangrijk is voor jou. Het gaat erom dat je op een rustige en relaxte manier ontdekt wie jij nou werkelijk bent, door middel van de tijd te nemen tijdens de yogales, en dit op jouw geheel eigen tempo. Natasja geeft ondertussen les in het Zen-Trum in Breezand, bij FCAP de sportschool van Anna Paulowna en in Schagen bij de Art of Being. Bij het Zen-trum in Breezand is zij aan het uitbreiden met haar lessen en heeft zij i.p.v 1 avond nu meerdere dagen dat zij er les geeft. Natasja heeft zelfs een ingebouwd mannen uurtje op de maandagavond, dus heren snel aanmelden maar. Er zijn nog vrije matten beschikbaar voor de geinteresseerde, je bent welkom om eens een proefles mee te draaien. Langzaam wilt zij bouwen naar een eigen Yogastudio, om zodoende een eigen vaste plek te hebben.

Voor iedereen moet yoga toegankelijk zijn en laagdrempelig. En juist dat laagdrempelige is zo belangrijk vertelt Natasja want zij merkt dus zoals eerder al vermeld, dat er nog een soort van taboe rust op Yoga, dat veel mensen denken dat het voor de ´´zweverige´´ types is en thats it. Nou dat is dus juist helemaal niet, het is voor iedereen weggelegd, ook voor mannen vertelt ze ons met een lach, vandaar het mannenuurtje. Ze probeert al een tijdje de heren over de streep te trekken om eens een les te komen volgen maar dat is toch nog wel helemaal een dingetje. Het is denkt ze voor hun gevoel echt iets voor vrouwen en lijkt het allemaal wat te soft en te gevoelig. Ze hoopt vurig dat dit beeld verdwijnt voor mannen en dat de eerste mannen eens over die denkbeeldige streep gaan stappen en een les komen volgen bij haar, dat zou ze geweldig vinden. Iedereen zou ieder geval eenmaal mogen (want moeten bestaat niet in de Yoga wereld) ervaren hoe een yogales is. Natasja heeft de meest nuchtere down to earth mensen in de les gehad die sceptisch begonnen, maar na een aantal lessen helemaal om waren en de essentie snapte van Yin Yoga.

Yin Yoga is voor jong tot oud en het maakt ook niet uit of je nou wel lenig bent of juist helemaal niet. Het gaat erom dat je de rust en ontspanning vindt in jezelf, zowel lichamelijk als mentaal. Je raakt het zelfhelende vermogen van jouw eigen lichaam aan en daardoor zullen spanningen en lichamelijke klachten verminderen of zelfs verdwijnen. Voor mensen die last van spanning hebben of een burn-out ervaren is Yin Yoga een uitkomst. Je gaat na een tijdje lekkerder in je vel zitten en het ondersteund je in een vitaal en gebalanceerd leven. Tot slot wilt zij iedereen uitnodigen om eens een vrijblijvend een proefles mee te komen doen en het zelf te ervaren hoe het is, just be your unique self…..be who you really are. 

3 gedachten over “De rust vinden die in jou zit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *