De scholen gaan weer open!

Afgelopen weken hebben we jullie meegenomen in het reilen en zeilen binnen de scholen in de polder. Elke school heeft zijn eigen verhaal rondom de corona crisis kunnen vertellen via onze website.

Premier Rutte kondigde in de persconferentie van 21 april aan dat vanaf 11 mei de basisscholen hun deuren weer mogen openen. Maar hoe ziet dit eruit in de praktijk bij de scholen van Stichting Surplus en Sarkon, waaronder de scholen in de Polder vallen? Wij waren hier benieuwd naar en zijn gaan informeren.

Stichting Surplus
Op de scholen van Surplus gaan de kinderen de helft van de schoolweek weer les krijgen op school. De scholen stellen hiervoor zelf een rooster op, dit kan dus per school verschillen. Dit rooster wordt uiterlijk 11 mei bekend gemaakt bij de ouders. Voor de andere dagen krijgen de kinderen verwerkingsopdrachten mee naar huis.
De scholen treffen ondertussen allerlei maatregelen, zodat als zij weer open gaan, zij zó zijn ingericht dat alle volwassenen in de school de voorgeschreven afstand van 1,5 meter kunnen bewaren tot elkaar. De kinderen hoeven zelf onderling de afstand van 1,5 meter niet aan te houden.
Ook worden er extra hygienische maatregelen getroffen. Bijvoorbeeld contactoppervlakken worden extra schoongemaakt en handen worden extra gewassen. Ook mogen ouders de school helaas nog niet in. De richtlijnen van het RIVM blijven van kracht.

Stichting Sarkon
Binnen stichting Sarkon gaan de kinderen ook gedeeltelijk onderwijs krijgen, dit houdt in dat ze het ene gedeelte van de week les op school krijgen en voor het andere gedeelte opdrachten mee krijgen om thuis mee aan de slag te gaan. Het is schoolafhankelijk hoe dit geregeld wordt.
Op bijvoorbeeld de Spoorbuurtschool gaat de ene helft van de groep van 8.30 uur tot 11.00 uur naar school en daarna de andere helft van de groep van 11.45 tot 14.15 uur.
Op de Sintjan school worden klassen gehalveerd, waardoor de ene helft van de klas bijvoorbeeld op maandag les krijgt en de andere helft van de klas op dinsdag.
Ouders mogen de school niet betreden, dit om de regel van anderhalve meter niet te schenden. Het hangt per school af of dit ook voor het schoolplein geldt. Contactmomenten met ouders gaan digitaal plaatsvinden.

20 mei, een nieuw beslissingsmoment
Op 20 mei zal er een nieuw beslissingsmoment zijn door het kabinet. Een week voor 20 mei, horen de scholen en de leerlingen of de maatregelen ten aanzien van het basisonderwijs verder versoepeld kunnen worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *