Decorstukken Lentetuin bijna gereed

Met nog een paar weken te gaan, schiet het al flink op met de voorbereidingen voor de Lentetuin Breezand. De bolbloemenshow krijgt weer een prachtig decor met onder meer een surfschool, cocktailbar en indrukwekkend grote uitkijkpost. Vanaf 27 februari is de Lentetuin Breezand geopend voor publiek. 

De timmermannen zijn al sinds 6 januari druk in de weer voor de Lentetuin. Inmiddels is het in de schuur van Van Lierop aan de Wijdenes Spaansweg een kleurrijke bedoening. Het thema Tropical zorgt direct voor een vrolijke sfeer. De vrijwilligers werken hard om alle decorstukken op tijd klaar te krijgen. Dit jaar is voornamelijk het creëren van rieten daken een arbeidsintensieve klus. Er staat inmiddels zo’n 150 vierkante meter van deze tropische dakbedekking klaar. Ook de schilderploeg is volop bezig. Zij voorzien niet alleen de decorstukken van prachtig schilderwerk, maar ook de achtergronddoeken voor de wanden met een lengte van bijna 190 meter. 

‘Houdt ons van de straat’
Arrangeur Martin Elling komt regelmatig langs om te kijken naar de vorderingen. Jan Berbée, één van de timmermannen, vertelt: “Dacht ik bijna klaar te zijn met het vakantiehuisje, moet het toch net weer even anders.” Hij voegt er met een knipoog aan toe: “Ach ja, het houdt ons van de straat.”

Decorstukken verkocht 
De afgelopen jaren zijn er al heel wat kunstwerken voorbij gekomen. In 2019 zijn voor het eerst decorstukken verkocht. De Eiffeltoren en Arc de Triomphe van het thema Parijs hebben inmiddels een nieuwe bestemming gekregen. Van de winst heeft de organisatie de timmerploeg een leuke middag bezorgd. Of de tropische decorstukken van dit jaar ook de interesse wekken van een enthousiaste bezoeker, moet blijken tijdens de show van 27 februari tot en met 2 maart.

De Lentetuin Breezand wordt mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor Rabobank Kop van Noord-Holland.

Fotobijschrift: Fanja Jochems-Spoelstra schildert de decorstukken in vrolijke kleuren. (Foto: AP Fotografie) 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *