Denk mee over manieren om meer groene energie op te wekken

Er ligt voor de gemeente Hollands Kroon een grote opgave om groene energie op te wekken. In Hollands Kroon is dat al goed zichtbaar, zoals met het windmolenpark in de Wieringermeer. Daarmee draagt de gemeente flink bij aan de landelijke opgave. “We zijn er echter nog niet, er is meer nodig, bijvoorbeeld door plekken van omvang te vinden waar we zonnepanelen kunnen plaatsen. Om de mogelijkheden voor extra opwek van groene energie te verkennen, zijn er twee bijeenkomsten”, aldus de gemeente. 

Belangstellenden zijn van harte welkom om mee te denken op: 

22 januari, 19.00 – 22.00 , Wieringerwerf, Leven van de Wind,  Oosterterpweg 12.

5 februari, 19.00 – 22.00, Anna Paulowna, De Ontmoeting (MFA), De Verwachting 1.

Aanmelden via de website is noodzakelijk, er is plek voor 30 deelnemers per bijeenkomst. Aanmelden kan op de website van de Gemeente

Oplossingen
“We hopen op een goede opkomst”, zegt wethouder Duurzaamheid Theo Meskers. “De opgave is groot, de druk van het Rijk om met oplossingen te komen ook. We staan nu aan de lat om zelf met oplossingen komen om voldoende groene energie op te wekken. Bijvoorbeeld met zonnepanelen op daken. Welke plekken of locaties lenen zich daarvoor? Medewerking van inwoners, bedrijven en betrokken organisaties is belangrijk.”

Regionale Energiestrategie
In het Klimaatakkoord is afgesproken dat elke regio in Nederland een Regionale Energiestrategie (RES) opstelt. “Hierin nemen we op hoe en waar we duurzame energie opwekken, met de blik gericht op 2030. Hollands Kroon is onderdeel van de regio Noord-Holland Noord.”

Voor meer informatie over de RES, het proces en de planning kijkt u op de website van Energieregio Noord-Holland Noord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *