Dieter van der Westen band in Cultuurkerkje Oudesluis


“Eén van de beste albums, ooit gemaakt op Nederlandse bodem in dit muziekgenre“ Zo bestempelde een gezaghebbend commentaar het album “Me and you” van de Dieter van der Westen band. Muziekmagazine OOR sprak zelfs over “een koesterplaat”.

De broers Dieter en Eric van der Westen spelen verstilde Folkliedjes en swingende Americana van de hand van Dieter van der Westen. Na de theatertoernee van afgelopen jaar met de zeskoppige Dieter van der Westen band komen de muzikale broers nu met een reeks bijzondere duo-concerten. Deze vinden plaats in een kleine setting voor een luisterend theaterpubliek. In het najaar van 2020 komt ook hun nieuwe akoestische duoalbum uit welke ze deze zomer opnamen.

De verwachtingen zijn hoog gespannen want het vorige album getiteld ‘Me and You’ dat in 2018 uitkwam ontving vele lovende recensies in de Nederlandse en Vlaamse pers. Zo schreef Johnnysgarden: “Eén van de beste albums, ooit gemaakt op Nederlandse bodem in dit muziekgene”’ Ook muziekmagazine OOR sprak over “een koesterplaat”, en Bluesmagazine schreef dat ze niet verbaasd zouden zijn als “het album het goed zou doen in de VS”.

Stijl
Americana is de titel van een album van The Offspring (1998) en van Neil Young (Americana, 2012). Over het algemeen wordt Americana muziek getypeerd als de muziek welke is afgeleid van authentieke country, folk en blues maar dan in een modern jasje. De stijl van Van der Westens is een “mix tussen Mark Knopfler met een twist van een Neil Young”. Ze vermengt Americana, Folk en Wereldmuziek. Van verstilde Rootsfolk liedjes tot groovende opzwepende Americana. In duo bezetting brengen Dieter en Eric hun stille liefde voor Americana naar voren in een intieme setting.

Corona beperkingen
Er zijn slechts een beperkt aantal zitplaatsen beschikbaar. Kaarten zijn ook enkel beschikbaar via reservering. Aan de deur worden geen tickets verkocht. Om 22:00 uur dient men het pand verlaten te hebben.

Meer info : www.dietervanderwesten.com
Luisterproef: https://www.youtube.com/user/dvdwesten
Waar: Cultuurkerkje Noorderweg 14a, 1757 PC, Oudesluis
Wanneer: zaterdag 17 oktober 2020
Hoe laat: Aanvang 20:00 uur
Entree: 12,50 euro pp (incl. reservering, incl. koffie/thee bij entree)
Kaarten: ivm Corona beperkingen reserveren via: https://cultuurkerkje.nl/kaartverkoop/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *