Een rollercoaster die nog niet stopt

Dat ondernemen met vallen en opstaan gaat, weten Cor en Anneke van ’t Bullekroffie als geen ander, maar dat maakt het werk juist zo leuk. Samen er aan werken om alles perfect te krijgen, gasten die tevreden zijn en blij weer bij je terug komen. Daar doen ze het voor.

“Natuurlijk hadden wij voor dit jaar ook allemaal plannen op het programma, we waren ons onder andere aan het verdiepen in bijvoorbeeld zonnepanelen, maar aan al die plannen kwam al snel een stop.” Zo begint Anneke te vertellen: “Je had geen idee waar het allemaal heen zou gaan, hoe erg het was en wat we wel en niet mochten. Erg onzeker allemaal. Maar al snel kwam er duidelijkheid en die was best heftig ook. In eerste instantie raak je dan wel in paniek. Help wat gebeurt er en hoe gaan we dit oplossen?” Een oplossing is er natuurlijk niet 1, 2, 3, maar één ding besloten Cor en Anneke wel: “We gaan dit op dezelfde manier oplossen, zoals we ook altijd met onze gasten omgaan.”

“Maar voordat je je dat goed en wel beseft staat de telefoon al rood gloeiend en loopt je mailbox vol met annuleringen. Dan ga je op zoek naar oplossingen, samen, als stel en bedrijf, maar ook met je (vaste) gasten.” Zo kon iedereen bij ’t Bullekroffie annuleren en kregen ze de mogelijkheid om om te boeken, een voucher te ontvangen of hun geld terug te krijgen. Samen met de gasten keken Cor en Anneke naar de oplossingen. Gasten die zelf nog niet geannuleerd hadden, heeft het stel zelf gebeld of gemaild om de mogelijkheden door te spreken. “Je merkt echt dat dat gewaardeerd wordt,” vertelt Cor “en de meeste mensen willen ook graag weer terug komen en annuleren dan ook niet definitief. Het is mooi dat we dat vertrouwen van onze gasten hebben.’

“Ja en dat is dan de eerste fase van de rollercoaster waar je in terecht komt zo samen. Want toen we dit op de rit dachten te hebben, kwam de regering met de mededeling dat we weer beperkt open mochten. We waren natuurlijk superblij! ’t Bullekroffie is namelijk niet alleen onze baan, het is onze liefde en passie. Wat we ons alleen niet konden voorstellen was de organisatie die daar weer bij kwam kijken, protocollen schrijven, plannen indienen bij de gemeente, wachten op goedkeuring, het terrein aanpassen, boekingen verwerken, gasten ontvangen……”

Maar zo konden ze toch halverwege april en in de meivakantie 3 van de 6 appartementen en vakantiehuizen veilig verhuren. “In het begin nog wat onwennig,” vervolgt Anneke, “want alles ging natuurlijk anders als ervoor, maar gelukkig vind je ook daar weer snel je draai in. En handen schudden doen we niet meer, maar door dat te benoemen en we de gasten verbaal een warm welkom heten, is het contact ook weer snel gelegd.”
Tijdens de lockdown heeft het stel natuurlijk niet stil gezeten, de tuin is aangepakt en de hekwerken zijn vervangen voor sfeervolle schapenhekken, het nodige schilderwerk is gedaan en er is verbouwd om binnen en buiten meer ruimte te creëren. Wat juist nu zo van pas komt.

Inmiddels liggen overal de schoonmaakdoekjes en handgel en mogen de campinggasten die hun eigen sanitaire voorzienigen bij zich hebben weer op de camping staan. “Ja”, vertelt Cor, “tijdens de laatste persconferentie kregen we groen licht om de camping te openen onder de RIVM regels. De eerste gasten komen binnendruppelen. Het is nog wel rustig gezien je je aan de aantallen moet houden. En mede na de oproep van premier Rutte waarop hij vraagt zoveel mogelijk gespreid op vakantie te gaan, hopen wij dat de regel betreft de sanitaire voorzieningen nog versoepeld wordt en onze sanitaire voorzieningen ook weer geopend mogen worden. Dan kan je toch een grotere groep campinggasten ontvangen, want lang niet iedereen heeft de luxe van eigen sanitaire voorzieningen.”

Ook na deze versoepeling heeft het ondernemende stel hun plannen weer mogen indienen bij de gemeente. Deze werkwijze zal voorlopig ook wel zo blijven. Ze zijn dan ook erg blij met het contact met onder andere Vekabo en hotel de Boerenkamer vertelt Anneke, “Samen maak je hetzelfde mee en kun je elkaar voorzien van tips. Ook de ondernemersvereniging Schagen houdt iedereen goed op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Het is fijn om zo samen dingen te bespreken want het is voor iedereen een extreme situatie.”

Langzamerhand komt er weer een beetje vertrouwen dat het gaat lukken. Daar tegenover staat wel de onzekerheid. Wat als er een tweede lockdown komt? Wat gaat de toekomst brengen met betrekking tot ontwikkeling COVID-19 en hoe gaan de gasten met de regels om? Maar ook dat lost zich dan weer op.
Supertrots zijn ze op elkaar en hoe ze elkaar door deze situatie heen gesleept hebben, want op zo’n moment ben je echt op elkaar aangewezen en is het erop of eronder. De komende tijd zal het stel zich met het bedrijf mee blijven bewegen, met het ritme dat voor hun bepaald wordt vanuit de regering, en hierop wordt het beleid uiteraard elke keer weer aangepast. Ook worden er alweer nieuwe plannen gemaakt, nee de zonnepannelen blijven nog even in de kast, maar genoeg anders leuks op de agenda.
Dankbaar is het stel voor alle reserveringen die momenteel binnen stromen, hieruit kunnen ze opmaken dat ze de afgelopen jaren echt naam gemaakt hebben. De kracht van mond op mond reclame en social media is vrij groot merken ze.

Ben jij nu ook op zoek naar een leuke plek voor een vakantie dit jaar? Of het nu een campingplaats, groepsaccomodatie, een vakantiewoning, een heerlijke vergaderlocatie of een boerderijappartement is, Je vindt het allemaal bij ’t Bullekroffie. Neem eens een kijkje op de website en laat jezelf, of één van je familieleden of kennissen, eens lekker verwennen aan de Korte Ruigeweg, de mooiste Bomenlaan in de Kop van Noord Holland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *