English Patient is eerste film in nieuw filmhuis in Oude School

Filmhuis De Oude School start dit jaar met het vertonen van films in de Kaanzaal van dorpshuis De Oude School in Wieringerwaard. Niet alleen voor inwoners van Wieringerwaard, ook anderen uit de Polder zijn welkom. Op zondag 9 februari is de eerste voorstelling.

De nieuwbakken vereniging hoopt zo’n 12 films per jaar te kunnen laten zien, waarbij vier films voor kinderen van de basisschool zijn. Vaste filmdag wordt zondag om 14.00 uur. Uiteraard met pauze en nadien ruimte om onder het genot van een drankje nog even gezellig na te praten.

The English Patient
De eerste voorstelling is het liefdesepos The English Patient, waar een ernstig verbrande en stervende piloot wordt gevonden in een vliegtuigwrak in Noord-Afrika. De patiënt lijdt aan geheugenverlies en heeft geen legitimatie. Hij is door zijn accent enkel bekend als de ‘Engelse Patient’. Hij wordt verzorgd door verpleegster Hanna en heel langzaam komt zijn geheugen weer terug.

De kosten zijn € 5,00. Tijdens de pauze en na de voorstelling is er koffie en fris te koop voor € 1,00. Of een wijntje of biertje voor € 1,50.
Reserveer een kaart via filmhuisdeoudeschool@gmail.com. Maar aan de zaal kopen kan ook.

Alladin voor kinderen
Zet vast in de agenda: zondag 15 maart de film Alladin (live) voor kinderen van de basisschool. Entree € 2,50, inclusief limonade en wat lekkers.

De Oude School is te vinden aan de Populierenlaan 23a in Wieringerwaard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *