Even voorstellen

Een blog over het wel en wee in uitvaartland. Is dat interessant om te volgen? De meiden van Raakt Media en ik denken zeker van wel. Er zijn namelijk zó ontzettend veel mogelijkheden. En hoewel niemand er graag aan denkt is het zeker dat je ooit van dichtbij met de dood te maken gaat krijgen. Daarom ga ik komende maanden, elke 2 weken over mijn ervaringen of over de ontelbare keuzes die er zijn een blog plaatsen op Raakt Media.nl

Maar laat ik in deze eerste editie beginnen met mezelf kort voor te stellen: Ik ben Brenda Tijmes en ik woon aan de Grote Sloot in Oudesluis. Hier woon ik met mijn man Paul Dijkshoorn, zoon Demys en dochter Danouk.  In 2004 overleed mijn vader volkomen onverwacht op het voetbalveld. We waren compleet in shock. Veel kan ik me van de uitvaartweek niet meer herinneren. Maar wel het gevoel dat bij me bovenkwam toen we ’s middags in een boek met kisten moesten kijken om een kíst uit te zoeken. Woede, onmacht, verdriet en nog 1000 andere emoties kwamen boven en we klampten ons vast aan de overigens heel lieve uitvaartbegeleidster.

Al heel snel werd het zaadje geplant, dit wil ik ook! Maar met de kinderen klein en de veilige haven van de Rabobank was het geen nog geen optie. Tot een aantal jaren terug. Ik ben de opleiding bij Meander in Zwolle gaan volgen. Na de opleiding had ik het geluk dat mijn voorbeelden (van hoe een uitvaartbegeleidster moet zijn) de lieve dames Novak en Sinnema op mijn pad kwamen. Zij waren gestopt met hun uitvaartonderneming, ik kon het materiaal overnemen en Gre Sinnema werd mijn mentor en vriendin.

Zo ben ik sinds september ’18 zelfstandig uitvaartbegeleidster. Bewust zelfstandig omdat ik niet gebonden aan tijd en leveranciers wil zijn. Elke familie is anders en elke familie krijgt alle tijd en ruimte die er nodig is om tot dé passende uitvaart te komen. Dat regelen we met elkaar. Ik ben
BE-geleider, geen leider die beslist en bepaalt. Ik kan uit de grond van mijn hart zeggen dat ik er met hart en ziel ben voor de familie. En ik ben er trots op dat de families dat unaniem ook zo ervaren.

Over mijn werkwijze, mogelijkheden en ervaringen neem ik jullie via mijn blog elke 2 weken mee in uitvaartland. Heb je vragen, wil je een onderwerp  in een blog besproken hebben, of wil je eens persoonlijk kennismaken? Laat het me weten. Ik ben 24 uur per dag bereikbaar op telefoonnummer 06-44008867. Een e-mail sturen kan ook: info@brendatijmesuitvaart.nl . Of volg mijn Facebookpagina uitvaartbegeleiding Brenda Tijmes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *