Even voorstellen: Désirée Hoog van fysiopraktijk Groustra

Eens in de zoveel weken stellen we iemand uit de fysiotherapiepraktijk van Gerard Groustra uit Anna Paulowna voor. Na eigenaar Gerard is het deze keer de beurt aan Désirée Hoog.

Ik ben sinds 1986 werkzaam als fysiotherapeute in de praktijk van Gerald Groustra in Anna Paulowna en inmiddels ook in Winkel. Ik woon in Nieuwe Niedorp in een geheel verbouwde stolpboerderij (uit 1870), waar ik dagelijks van geniet.

Ik ben geboren en opgegroeid in Ede. Na mijn afstuderen als fysiotherapeut ben ik vertrokken naar het buitenland, waar ik vier jaar woonde en werkte als fysiotherapeute. Tijdens een van de zomers in Nederland ben ik in contact gekomen met deze praktijk in Anna Paulowna en heb ik vakantiewaarnemingen gedaan. In 1986 ben ik hier in vaste dienst gekomen.

Terug in Nederland ben ik nascholing gaan volgen en heb ik de cursus manuele therapie Marsman afgerond en diverse andere manuele therapeutische cursussen.

Speciaal programma voor COPD
Ik ben me gaan specialiseren in het begeleiden van mensen met COPD (chronische bronchitis of longemfyseem). Door middel van een speciaal trainingsprogramma en begeleiding help ik mensen die COPD hebben te ervaren wat inspanning en beweging teweeg kan brengen. Doel is zo min mogelijk opnames in het ziekenhuis (bijvoorbeeld na het oplopen van een longontsteking, gepaard gaande met de nodige benauwdheid) en dat men zo goed mogelijk kan omgaan met beperkingen.

Schoudertherapie
Ik ben ook gespecialiseerd in schoudertherapie, hiervoor heb ik een opleiding in Groningen gevolgd. Hier werd mijn interesse steeds groter in de schouderproblematiek. Sindsdien behandel ik veel mensen met schouderklachten en ik heb in de afgelopen jaren mijn kennis en vaardigheden verder verrijkt met vele cursussen die bijdragen aan een optimale schouderbehandeling.

Dry Needling en kinesiotapen
Voor het herstel van zowel schouder- als andere klachten maak ik ook gebruik van technieken als Dry Needling en kinesiotapen.

Ik hoop de komende jaren nog met veel plezier in deze praktijk in Anna Paulowna en Winkel mensen te kunnen helpen en een bijdrage te kunnen leveren aan hun welzijn.

Naast mijn werk als fysiotherapeute kan ik van de volgende dingen genieten: skiën, fitnessen, wandelen, fietsen, tuinieren, reizen, fotograferen en lekker (puur natuur) koken en gezelligheid met familie en vrienden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *