Expositie Fotowerkgroep ’t Perspectief in de Hippolytuskerk.


Nadat op zaterdag 29 januari jl. de expositie van Fotowerkgroep ’t Perspectief met als thema: ‘de Stille Tijd’ (aanloop tot Pasen) tot ieders tevredenheid was geopend met muziek (Kors Jan Snoeij improviserend), toespraakjes, geanimeerde gesprekken en een drankje, kon eigenlijk niets meer het rustig bezichtigen van de 27 fraaie foto’s gedurende 40 dagen, nog in de weg staan. De voorzitter van de Fotowerkgroep, Ries Jens, loofde de waardige locatie met het mooie licht. Hij vond de ‘als moeilijk ervaren opdracht’ voor hen een kroon op hun werk. De fotografen hadden ieder voor zich een fotografische vertaling gemaakt over ‘de Stille Tijd’ en vonden hun werk mooi hangen in de sfeervolle ruimte.
Niemand vermoedde toen nog hoe stil die tijd vervolgens zou worden en hoeveel weken dat zou gaan duren. Slechts een enkele zaterdag en zondag was
de kerk open en daarna was het, helaas, voorbij.

Eigenlijk had op dit moment – ruim na Pasen – alles al opgeruimd moeten zijn, maar de Fotowerkgroep had gelukkig niet echt haast en dus is alles nog in de Hippolytuskerk aanwezig.

Voor de Werkgroep Exposities van de Hippolytuskerk is dit ook niet geheel onwelkom, omdat een al in de grondverf staande schilderijenexpositie toch niet doorgaat. De exposanten vinden dat, gezien het enorme tijdsbeslag, de kosten en alle mogelijke beperkingen, geen recht kan worden gedaan aan hun kunstwerken. Dit wordt dus gewoon een jaar doorgeschoven.

De Fotowerkgroep meent gelukkig – bij monde van secretaris Ron Mulder – dat de al voorbije ‘Stille Tijd’ rustig over kan gaan in een ‘stille’ zomer waarin er toch iets moois te bezichtigen valt. Misschien valt die periode nog mee ook, omdat een vaderlandse vakantie wel eens een sterke groei aan publiek kan vertonen.
Zodoende is de kans evenwel groot dat u vanaf 11 juli t/m 13 september de voor velen van u nog steeds onbekende foto’s van Fotowerkgroep ’t Perspectief alsnog uitgebreid kunt bekijken in de mooie, sfeervolle Hippolytuskerk.
Openingstijden van 13:30 – 17:00 uur.

Mocht u na een bezoek aan deze expositie belangstelling gekregen hebben om op een actieve manier de boeiende hobby van fotografie te willen beoefenen, neemt u dan contact op met secretaris@fwgperspectief.nl of bezoek de website: http://www.fwgperspectief.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *