Fire Flies loopt zingend door Breezand en trakteert op muziek aan de deur

Het is belangrijk dat u zaterdag 14 december zorgt dat uw huis of tuin er sfeervol verlicht bij staat. Want alleen dan maakt u kans op een serenade door de Fire Flies. Al zes jaar op rij loopt het dameskoor met begeleiding van een gitarist en trekzak door Breezand. Het zou toch ontzettend leuk zijn als dit gezelschap, compleet gehuld in Dickens-stijl, aan uw voordeur staat om een prachtig kerstlied ten gehore te brengen!

Gezelligheid brengen in het dorp
De lichtjesavond Breezand Brandt is inmiddels een traditie. De sfeervolle tocht door het dorp is elk jaar op de tweede zaterdag in december. Peter Telleman is de gitarist van het gezelschap: “We willen wat gezelligheid brengen in het dorp. Ergens rond vijf uur ’s middags vertrekken we en we lopen een rondje door het dorp. Overal waar de tuin mooi versierd is of er mooie lichtjes te zien zijn in huis, bellen we aan. Dan zingen we een liedje voor de mensen. Meestal de vlotte kerstnummers, zoals Jingle Bells. Dat is hartstikke leuk. En op een adresje, daar brandt steevast de vuurkorf, drinken we dan een glühweintje of kopje thee. En rond zeven uur, half acht is het af.”

Letterlijk vuurvliegjes
Achter de naam Fire Flies gaat verder geen specifieke gedachte schuil, vertelt Peter Telleman. “De letterlijke betekenis is vuurvliegjes, die geven ook licht. En we vonden het gewoon een leuke naam.”

Kans maken op die serenade zaterdagavond? Zorg dan voor een mooi verlichte tuin of fraai kersthuis. Wie weet belt Fire Flies bij u aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *