Gerald Groustra stelt zich voor

In het kader van de promotie van onze praktijk door Raakt Media wil ik graag aftrappen.

Mijn naam is Gerald Groustra, ik ben praktijkeigenaar van Groustra Fysiotherapie. Sinds 1981 ben ik werkzaam als fysiotherapeut in Anna Paulowna. De praktijk was toen qua oppervlakte de helft van de huidige praktijk. Na 13 jaar in maatschapsverband te hebben gewerkt ben ik in 1996 voor mezelf begonnen met 2 medewerkers die nog steeds in de praktijk werken, Desiree Hoog en Martine Dekker. Dit team is inmiddels uitgebreid naar 8 fysiotherapeuten. Na aankoop van de notarisvilla naast de praktijk in 2007 is de praktijk een jaar later gestart in de huidige vorm.

Ik kom van oorsprong uit een agrarisch gezin maar had niet de intentie om daar mijn toekomst in te zoeken. Hoewel ik nog steeds geïnteresseerd ben in alle ontwikkelingen op het agrarisch terrein en nog woon in een boerderij, heb ik mijn heil gevonden in de gezondheidszorg.

Met veel voldoening werk ik al jaren aan het welzijn van de inwoners van Anna Paulowna en sinds een jaar ook die van de inwoners van Winkel.

Vanaf het begin van mijn carrière ben ik continu bezig geweest met het verbeteren  van mijn vaardigheden als fysiotherapeut. Dit heeft geresulteerd in een aantal specialisaties binnen de fysiotherapie maar ook erbuiten.

Vanaf 1984 ben ik gespecialiseerd in orofaciale fysiotherapie, een moeilijk woord voor de behandeling van klachten aan de hoofd en halsregio, vroeger ook wel kaakfysiotherapie genoemd. Maar dat dekt de lading niet meer. Hoofdpijn, duizeligheid en aanverwante aandoeningen behoren ook tot dit terrein.

Diabetes heeft ook mijn aandacht. Middels een speciaal opgesteld trainings- en begeleidingsprogramma help ik mensen met diabetes om te ervaren wat inspanning en bewegen teweeg kan brengen, om hun ziekte beter onder controle te krijgen.

Na een aantal manueel therapeutische cursussen ben ik in 1992 na een 5 jarige opleiding osteopathie in Belgie afgestudeerd. Deze opleiding is een grote leidraad geweest voor het vervolg van mijn werk als fysiotherapeut/osteopaat. De aanpak van problemen in het lichaam heeft mijn werkwijze maar ook mijn visie nogal veranderd. De opleiding kenmerkt zich niet alleen door de integratie van allerlei systemen in het menselijk lichaam, maar vooral door de enorme kennis van de anatomie.

Dit kwam mij later weer van pas bij het toepassen van echografie in ons fysiotherapeutisch onderzoek. Door de echografie kan ik  beter diagnosticeren en onze patiënten op korte termijn voorzien van een goed advies en/of behandeling. Ook voor mijn collega’s en verwijzers kan ik met behulp van echografie de keuze voor het te kiezen behandeltraject verbeteren. Echografie is niet voor alle aandoeningen van het bewegingsapparaat geschikt, andere beeldvormende technieken  zijn dan beter. De kracht van echografie ligt vooral in de kennis en interpretatie van de beelden en de kwaliteit van het apparaat.

Sinds een half jaar heb ik mij ook gespecialiseerd in EPTE. Dit is een behandelmethode voor aandoeningen van de pezen. Middels het inbrengen van een (acupunctuur)naald onder echogeleiding in de aangedane pees en het daarna toepassen van een galvanische stroom in de naald wordt met name de eerste fase van het peesherstel gestimuleerd.

Dit is een greep uit mijn aandeel in de fysiotherapiepraktijk. Dan geef ik nu het stokje(pen) door aan mijn collega’s.

Misschien bent u nieuwsgierig geworden naar een bepaalde behandel- of onderzoeksmethode. Neem dan contact op met de praktijk, waarna ik u verder kan informeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *