Hartverwarmende reacties op Meedoen-tasjes

“Grote glimlachen op de gezichtjes van kinderen, verraste ouders die ontzettend dankbaar zijn en één kindje dat uitriep: ‘is dat echt allemaal voor mij?’ Daar doen we het voor.” Aldus Marloes Smit, regiomanager van Team Sportservice. “We krijgen hartverwarmende reacties op de Meedoen-tassen. En ze zijn nog niet op, dus we gaan nog wel even door.”

Iedereen moet kunnen bewegen, plezier beleven en ontspannen. Juist in deze tijd is dat zo belangrijk. Niemand mag buitengesloten worden. Dat is de achterliggende gedachte van de Meedoen-tas van Team Sportservice. In de hele Noordkop worden momenteel de goed gevulde exemplaren uitgedeeld. Aan gezinnen die op bijstandsniveau leven en waarbij het niet vanzelfsprekend is dat er een laptop, computer of allerlei spelmateriaal in huis is.

Driehonderd gezinnen in Schagen en nog eens driehonderd in Hollands Kroon krijgen dit ‘analoge’ aanbod aan huis geleverd. In het tasje zitten sportieve en culturele spellen en spullen voor gezinnen met kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Van stoepkrijt tot Messi-pylonen en van een gezonde receptenflyer tot een Jenga-spel. 

Direct ‘ja’ op het initiatief
De Meedoen-tas wordt in Schagen mede mogelijk gemaakt door de Van der Voort Groep bv. In Hollands Kroon doet de Hollands Kroonse Uitdaging een duit in het zakje van de Meedoen-tas. 

Willem van der Voort legt uit waarom hij direct ‘ja’ zei op de vraag of zijn bedrijf wilde helpen met dit goede doel: “Wij ondersteunen jaar in, jaar uit projecten om jeugd te stimuleren meer te bewegen en te sporten. Denk aan de Schager City Run in combinatie met de Wijkenloop. In tijden van nood is het nog belangrijker om degenen die het al moeilijk hebben en als eersten geraakt worden handvatten te geven om gezond te eten en te blijven bewegen: zeker de jeugd!”

‘We moeten het tenslotte samen doen’
Het initiatief van Team Sportservice past daarom in de jarenlange traditie van Van der Voort Groep om bij te dragen aan een gezondere maatschappij. “Nu de sportprojecten die wij altijd ondersteunen wegvallen, hebben we ervoor gekozen de budgetten voor dit aansprekende project aan te wenden. We hopen dat ondanks deze barre tijd ondernemers oog blijven houden voor dit soort projecten: we moeten het tenslotte samen doen!”

‘Logische stap om hieraan mee te werken’
Ook Edwin Wittink omarmde het initiatief onmiddellijk: “De Hollands Kroonse Uitdaging is de zogenaamde maatschappelijke makelaar. Voor ons dus een hele logische stap om hieraan mee te werken. Ons motto is samenleven, samenwerken en samen doen. Daar is dit toch een uitgesproken voorbeeld van.”

Thuisbezorgen volgens richtlijnen RIVM
Alle medewerkers van Team Sportservice zijn de tassen met in achthouding van de anderhalve-meterregel, aan het rondbrengen. “We hebben een schema opgesteld om alle tassen zo snel mogelijk uit te delen bij de gezinnen in de Noordkop. We hangen ze, waar mogelijk, aan de voordeur, bellen dan aan, doen een stap terug en wachten tot de deur opengaat”, licht Marloes Smit toe. 

Gezinnen die geen tasje hebben ontvangen, maar wel in aanmerking komen, kunnen zich aanmelden via de website van Team Sportservice: https://bit.ly/39Yk91t of https://bit.ly/2UXcY5g. “Wij komen het tasje dan alsnog langsbrengen.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *