Help jij mee?

Het Thomashuis is al jaren een begrip in Breezand. De woning in de vroegere St. Jan school, waar acht mensen met een beperking met ontzettend veel plezier wonen en sommige ook hun dagbesteding volgen, vragen om jouw hulp.

Vanwege de uiteenlopende verschillen met betrekking tot het niveau van de bewoners, zijn de begeleiders altijd opzoek naar activiteiten waarbij zoveel mogelijk bewoners aansluiting vinden. Daarom zouden ze in het Thomashuis graag een belevingstafel willen plaatsen.

Een kleine uitleg: de belevingstafel is een apparaat waarmee gehandicapten getriggerd worden interactief te spelen en spelenderwijs te leren. Door het uitgebreide sofware pakket, met de verschilende activiteiten, is er voor iedere bewoner een activiteit op maat. Zo is er, op meerdere niveau’s, een aansluitende activiteit voor het oefenen van motorische vaardigheden. Dit gebeurd door middel van het aanraken van bewegende ballonnen in verschillende kleuren of dieren. Dit kan dan bijvoorbeeld gespeeld worden in combinatie met bijbehorende geluiden. Deze zorgen op hun beurt weer voor een prettige en blije prikkel bij de desbetreffende bewoner. Ook bevat de belevingstafel LP en CD albums uit de jaren 50, 60 en 70. Op deze manier kunnen de bewoners die in deze periode geboren of opgegeroeid zijn hier herkenning en rust uit kunnen halen. Daarnaast zijn er educatieve activiteiten mogelijk waardoor iedereen op zijn/haar eigen niveau en tijd stappen kan maken en zichzelf kan ontwikkelen.

De belevingstafel staat dus helemaal in het teken van ontwikkeling. Doordat iedere bewoner op eigen tempo een activiteit kan doen wordt hij/zij op een positieve manier gemotiveerd. Ze worden enthousiast, krijgen zelfvertrouwen, worden trotser en het allerbelangrijkste; worden een blijer persoon. De tafel komt ín het Thomashuis te staan, wat voor vele bewoners erg fijn en veilig is, omdat zij hierdoor niet voor een langere tijd externe prikkels hoeven te ervaren. Binnen het Thomashuis is het vertrouwd en is er altijd een veilig persoon in de buurt.

Een win-win-win situatie als je bovenstaande informatie allemaal leest. Maar waarom is er dan nog geen tafel aangeschaft? Net zoals bij veel leuke dingen hangt ook hier een prijskaartje aan. Daarom ook deze hulpvraag. Gun jij de bewoners van het Thomashuis ieder op zijn/haar eigen niveau een mooie activiteit thuis? Zo ja, klik dan HIER en je wordt direct doorverwezen naar de juiste pagina.

Benieuwd naar de tafel? In samenwerking met de leverancier, welke een proefmodel geplaatst heeft, is onderstaand filmpje van bewoner Danny gemaakt die vol enthousiasme achter de tafel op zijn niveau aan het spelen is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *