Het begon weer te kriebelen…

Soms loopt het toch een beetje anders dan je van tevoren bedacht had, onverwachts en heel snel. Nu hoeft dit niet verkeerd te zijn en dit geval ben ik er juist erg blij mee! Bloed kruipt blijkbaar toch waar het niet gaan kan…

Hoe het begon
In januari 2015 ben ik begonnen met mijn praktijk voor leerondersteuning en training. Met heel veel plezier begeleid ik sindsdien kinderen op het gebied van leren en zelfvertrouwen. Dit combineerde ik met mijn baan in het onderwijs. Tot ik vier jaar geleden besloot om helemaal te stoppen in het onderwijs om me volledig te kunnen richten op mijn praktijk. En oeh, dit was een spannende stap! Ik was tenslotte al 18 jaar juf! Maar achteraf ben ik heel blij dat ik deze stap toen genomen heb.

Genieten
Ik geniet van het individueel begeleiden van kinderen. Van de aandacht die je dan kunt geven, van de stappen die gezet worden. Soms groot, soms klein, maar vele kleine stappen zijn samen ook weer een grote stap. Ik vind het heerlijk om samen te kijken hoe het leren wel lukt, makkelijker gaat of op welke manier een kind die lastige rekensommen wel kan begrijpen. We tekenen, schrijven, gebruiken kleur, springen, wiebelen en gebruiken concreet materiaal. We hebben plezier in leren.

Zelfvertrouwen
En dan het zelfvertrouwen. Hoe mooi is het om te zien hoe een kind, dat je de eerste keer al ineen ziet krimpen bij alleen al het woord ‘minsommen’, uiteindelijk al springend op de trampoline de ene na de andere minsom goed beantwoord. De ‘stopborden zijn weg’, zeggen we dan. Heerlijk om te zien hoe zelfvertrouwen kan groeien.

Maar toen…
En toch gaat er iets veranderen na de zomervakantie.
Een paar weken terug zat ik op een avond lekker wat doelloos te scrollen op Facebook, herkenbaar? Opeens bleef ik hangen bij een vacature. Nu komen die wel vaker voorbij en meestal scroll ik na het lezen meteen weer door, maar deze keer niet. Er kriebelde iets… Ik werd blij van deze vacature, nieuwsgierig en ik nam contact op. Toch dat ‘juffenbloed’ dat weer begon te kriebelen.

Maar… dit was niet bedoeling. Dit lag niet in de planning en zo had ik het niet bedacht. Maar zoals ik al eerder zei, soms komt er opeens iets voorbij, waar je heel blij van wordt en dan moet je snel beslissen.

Om een lang verhaal kort te maken, na de zomervakantie ben ik weer juf in een groep 1/2. Lekker werken aan de basis, met boeken (en daar ben ik zo gek op), spel, beweging en thema’s. Terug het onderwijs in. En ik heb er ontzettend veel zin in!

Na de vakantie
Gelukkig kan ik deze functie combineren met mijn praktijk, want ook van het individueel begeleiden van kinderen (en hun ouders) word ik nog steeds heel blij. In de zomervakantie is mijn praktijk even dicht (mail beantwoord ik overigens wel), maar na de zomervakantie ben je met je zoon of dochter uiteraard gewoon weer van harte welkom!

Je kunt bij mij terecht voor o.a.:
– Leerondersteuning (bijvoorbeeld voor rekenen, spelling of begrijpend lezen)
– Begeleiding bij faalangst en versterken van het zelfvertrouwen
– Leren leren en leren plannen (voor middelbare scholieren)
– Ook blijf ik trainingen ‘bewegend leren’ op scholen verzorgen.

Wil je meer weten over begeleiding bij faalangst, leerondersteuning of heb je vragen naar aanleiding van dit blog? Neem dan gerust even contact met me op. Meer informatie over mijn praktijk is te vinden op mijn website www.cindytas.nl een mailtje sturen naar info@cindytas.nl mag ook!
Uiteraard vind ik het ook heel leuk als je me volgt op mijn Facebookpagina of op Instagram.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *