Hoe, wat en waar over Breezands Belang,

Dat Breezands belang bestaat dat wisten wij, maar wat ze nu precies doen dat helaas nog niet. Maar daar is verandering in gekomen tijdens een leuk gesprek met Rein Bloemendaal. Toen kwamen we er achter dat we eigenlijk dezelfde drijfveer hebben. Inwoners verbinden en de leefomgeving levendig houden. Rein is één van de 6 leden van Breezands belang die zich geheel vrijwillig inzetten voor Breezand en daar komt Anna Paulowna beetje bij beetje bij.

De naam Breezands belang bestaat al langere tijd, een groep mannen en vrouwen zetten zich toen net zoals nu belangeloos in om Breezand levendig te houden. Onderwerpen aanpakken in plaats van het hier alleen maar over te praten of ervoor weg te lopen en bouwen aan een mooie toekomst, dat is wat zij deden en dus nog steeds doen. Sommige vrijwilligers stopte en tegelijkertijd kwam de Wethouder van de gemeente langs met de vraag of ze geen kleine kerngroep op wilde starten, een dorpsraad. En zo ontstond Dorpsraad Breezands belang zoals het tegenwoordig heet. Naast Rein zijn ook Arjan Elling, Paula Langeveld, Joost Zwirs, Ronald Stekelenburg, Rowdy van de Reep en Ina van Haaster lid van de dorpsraad. Rein benadrukt dat ze een stichting zijn zonder betaalde deelname van de bewoners, ze vertegenwoordigen alleen de bewoners van Breezand en zijn a-politiek. Daarnaast hebben ze een mooie samenwerking met Kernbeheer van de gemeente Hollands Kroon.

Maar wat doen ze nou precies? Ook hier kregen we een duidelijk antwoord op, een paar voorbeelden zijn: ze hebben zich jarenlang ingezet om een andere inrichting (dan nu) te geven aan de haven bij Kooijpunt, ze hebben twee keer de bijeenkomst georganiseerd om alcohol & drugs bespreekbaar te maken in de omgeving (is nu deels overgenomen door Link van HK), ze maken zich er hard voor dat er nieuwe bomen komen op plaatsen waar deze gekapt zijn, ze hebben zich ingezet voor de beleef speeltuin in Breezand, hebben een hele kleine rol gehad in de vernieuwing van de speeltuin aan de Poldermanstraat, ze hebben afgelopen jaar voor de eerste keer lichtjesavond ondersteund. Ook de plaatsing en verdeling van hondenpoep bakken is in samenwerking met Kernbeheer opgepakt.

In Breezand heeft iedereen een stem en deze kunt u ook zeker laten horen, meerdere keren per jaar worden er bijeenkomsten georganiseerd over uiteenlopende onderwerpen en in november altijd een jaarvergadering. Tijdens één van deze jaarvergaderingen zijn de plannen/ wensen aan de Burgemeester Lovinkstraat besproken, aan de hand van die opmerkingen zijn er gedurende twee jaar geleden meerdere gesprekken geweest met ondernemers en inwoners. Inmiddels zijn we twee jaar verder is er een potje vanuit de gemeente beschikbaar gesteld voor dit project en komen de plannen voor vele dorpsgenoten als verrassingen uit de lucht vallen. Dit bewijst maar dat aanwezigheid bij bijeenkomsten/vergaderingen en daar uw stem laten horen van groot belang is. Afgelopen jaar in de jaarvergadering kwam het onderwerp lichtjesavond naar voren en dat het wel heel leuk zou zijn als deze dit jaar toch weer georganiseerd zou worden, en of Breezands belang hier niet een rol in wilde spelen. Heel snel werden alle koppen bij elkaar gestoken en werd er georganiseerd wat er op dat moment binnen dat tijdsbestek mogelijk was. Niet alles was perfect, maar de avond was zeker een succes en de verbeter puntjes worden meegenomen naar volgend jaar. Juist deze evenementen houdt Breezand leefbaar en bruisend.

Vele projecten staan nog in begin stadium en daarnaast heeft het team van Breezands Belang te maken met vele verschillende partijen, waardoor hun advies niet altijd of maar voor een deel ten harte wordt genomen. Desondanks laten ze zich wel altijd horen. Breezands belang werkt vanuit de bewoners, daarom ook de vraag, signaleert u iets of loopt u ergens tegenaan en weet u niet waar u terecht kan of zoekt u advies over zaken die het dorp aan gaan. mail dan naar breezands-belang@hotmail.com.

In de toekomst gaat u via Raakt Media op de hoogte blijven van alle zaken rondom Breezand Belang. Wij zijn de samenwerking aangegaan en hierdoor gaan we elkaars krachten gebruiken en elkaar versterken. Breezands belang houdt u op de hoogte over alle projecten die lopen, gepland staan of behaald zijn en uiteraard posten wij deze. En daarnaast informeren wij Breezands Belang over de geluiden die wij weer meekrijgen vanuit het dorp die hen eventueel nog niet bereikt hebben. Een hele mooie win/win situatie vinden wij. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *