Hollands Kroon ondertekent akkoord over stimuleren deelauto in gemeente

Hollands Kroon is een van de twintig grootste plattelandsgemeenten waarmee het kabinet een akkoord gesloten heeft om het gebruik van deelauto’s te stimuleren. Bij de ondertekening waren niet alleen de twintig gemeenten, maar ook minister Stientje van Veldhoven van Milieu en Wonen en tien andere partijen. Volgend jaar zouden er in Nederland 100.000 deelauto’s moeten rondrijden met minstens 700.000 gebruikers. Dat zijn er nu ruim 500.000 Nederlanders.

Het delen van een aut verlaagt de parkeerdruk. Volgens het kabinet staan auto’s nu gemiddeld 23 van de 24 uur per dag stil. Zonde van de ruimte, concludeert de minister.

Minder stikstof en CO2
Daarnaast leidt het delen van auto’s tot minder uitstoot van schadelijke stoffen als CO2, fijnstof en stikstof. Daarnaast verbetert een deelauto de bereikbaarheid voor mensen zonder eigen auto.

Kosteloos proberen
Om het gebruik te stimuleren wil het kabinet parkeren voor deelauto’s goedkoper maken en bedrijven aanmoedigen mee te doen. Ook kunnen mensen die net een rijbewijs hebben gehaald autodelen kosteloos proberen.

Oplossing op maat
“Bereikbaarheid en leefbaarheid zijn belangrijke opgaven op het platteland. Ik denk dat autodelen in combinatie met bijvoorbeeld de trein, bus en elektrische fiets echt een oplossing op maat kan bieden. We werken als plattelandsgemeenten samen om te kijken hoe autodelen ons verder kan helpen”, stelt wethouder Theo Meskers van gemeente Hollands Kroon.

(Bron: NU.nl)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *