Hollands Kroon steunt ondernemers en zzp’ers

De gemeente krijgt in deze dagen tal van telefoontjes van ondernemers. Afgaande op die berichten, weet u goed wat er allemaal aan regelingen beschikbaar is. Fijn!

Natuurlijk wil Hollands Kroon ook graag iets betekenen voor al die ondernemers en zelfstandigen. Daarom hebben zij besloten voorlopig niet te handhaven op de te betalen gemeentelijke belastingen van 2020 en gaan ze tot 1 september geen aanmaningen en dwangbevelen verzenden. Daarmee willen ze er zijn voor de zelfstandigen, ondernemers of anderen die door de problemen rond het coronavirus tijdelijk in financiële problemen komen.

U bent, zo proeven zij, ook benieuwd hoe de steunmaatregelen uitpakken voor u persoonlijk. Met die vragen helpen zij u natuurlijk graag. Ze merken tegelijkertijd dat de behoefte aan een luisterend oor net zo groot is. Dat bieden ze ook want ze begrijpen de zorgen. Daarbij willen ze u nog steeds vragen om eerst zoveel mogelijk online op te zoeken. Veel van uw vragen kunnen zo beantwoord worden. Dat helpt hen ook om de uitvoering zo goed mogelijk te organiseren.

Zo wordt een aantal regelingen die het kabinet nu heeft voorgesteld, uitgewerkt. Zoals de ‘Tijdelijke voorziening inkomensondersteuning voor ZZP’ers’, waarbij zelfstandigen voor een periode van drie maanden, via een versnelde procedure, aanvullende inkomensondersteuning krijgen voor levensonderhoud. Binnenkort, zij vermoeden begin volgende week, komt het aanvraagformulier beschikbaar. Zij melden het zodra dit het geval is en staan klaar om u te helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *