IJssalon IJsie Prima derde op IJs-vakwedstrijden en daarmee genomineerd voor ‘IJssalon van het Jaar 2020’

IJsie Prima Callantsoog dingt mee naar de titel ‘IJssalon van het Jaar 2020’. Na een paar spannende dagen tijdens de IJs-vakwedstrijden verwierf Kees Baars Jr. een plek op de genomineerdenlijst. Daarmee staat IJsie Prima Callantsoog in de top-6 van Nederland. De titel ‘IJssalon van het Jaar’ wordt medio juni uitgereikt. 

Gouden IJsspatel
Jaarlijks neemt de top van ijsbereidend Nederland deel aan de IJs-vakwedstrijden. Bij De Gouden IJsspatel draait het om het lekkerste ijsje van Nederland. Dit jaar staat de smaak kersensorbet centraal. In de wedstrijd om De Gouden IJscreatie gaat het om de mooiste, lekkerste en meest originele creatie. Kees Baars Jr. van IJsie Prima in Callantsoog kreeg de achtste plaats bij de lekkerste smaak en de derde plaats met zijn ijscreatie. Daarmee is hij genomineerd voor ‘IJssalon van het Jaar 2020’.

IJscreatie
Kees Baars Jr. maakte de creatie genaamd; #GELATO. Kersensorbetijs, Pistache van Sicilië en Stracciatella naar zijn opa’s recept met een zelfgebakken oubliehoorn met specerijen. Daarbij serveerde hij een amarena salsa met gezouten amandelkrokant. In de presentatie pakte hij uit door zijn ijscreatie te maken op een bord waar een videoscherm in verwerkt zat. Daarop was een clip te zien met de bereiding van het ijs. “Ik zocht de uitdaging in de combinatie van klassieke topsmaken en een bijzondere presentatie en dan is het zo gaaf als dat door de vakjury met een podiumplaats beloond wordt”, aldus Kees Baars Jr.

Spannende tijd
De gewonnen beker krijgt een mooi plekje in de prijzenkast. Maar IJsie Prima is nog niet klaar met de competitie. Voor het team breekt nu een spannende tijd aan, als één van de zes genomineerden voor ‘IJssalon van het Jaar’. In de komende maanden worden zij bezocht door een mystery guest en wordt de zaak onderworpen aan een grondige hygiënecheck. Wanneer ze de mystery guest en de inspecteur mogen verwachten is natuurlijk een verrassing. De winnaar wordt medio juni bekendgemaakt. Beleef de spanning mee en volg de ijssalon op Facebook en Instagram: facebook.com/ijsieprima en instagram.com/ijsieprima

Opening ijsseizoen 2020
Op zaterdag 7 maart opent IJsie Prima het ijsseizoen feestelijk en daarbij is het winnend ijs natuurlijk te proeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *