Al ruim 22 jaar bestaat Danscentrum Marianne in Anna Paulowna!

Wie heeft er geen les gehad bij Dansschool Marianne? Alexander en Janine danste samen in de hoogste les toen zij 22 jaar geleden het aanbod kregen van de dansschool eigenaresse Marianne of zij de school over wilde nemen. Marianne had een andere uitdaging gevonden in Limburg en zag in Alexander en Janine goede kandidaten om de school voort te zetten. Samen hebben ze hier wel even over moeten nadenken maar uiteindelijk samen de stoute schoenen aangetrokken en tot een succes!

Na jarenlang les te hebben gegeven in Ballroom en Latin kwamen hier Streetdance, K3, Salsa en Zumba bij. In de loop der jaren is er in de danswereld veel veranderd. De kinderen krijgen niet meer vanuit huis mee dat “stijldansen” bij de opvoeding hoort, hierdoor wordt er nog heel weinig stijl gedanst. Daarnaast hebben Alexander en Janine samen vier kinderen gekregen en hebben ze samen besloten om hun hart te gaan volgen. Voor Alexander ligt deze naast het dansen bij de politiek en is hij projectleider van de aanleg van het breedband netwerk. Janine is werkzaam in het ziekenhuis en heeft haar papieren voor Medisch Microbiologisch analist en heeft haar diploma voor streetdance docente behaald. Dit is dan ook de danssoort waarin Janine les geeft. Zumba wordt nu nog in Veerburg door een andere sportinstructeur gegeven en stijldansen wordt alleen nog maar gegeven in de vorm van privélessen.

De lessen geeft Janine niet alleen, naast zich heeft ze nog drie dansdocentes staan. Natasja, Nathaniella en Zohra. De lessen worden gegeven op dinsdag-, woensdag- en vrijdagavond. De lessen zijn verdeeld in verschillende blokken. In totaal heeft de school nu 38 jeugdige leden waarvan 1 jongen, van deze groep is de jongste 7 jaar en de oudste inmiddels 18 jaar.

De kinderen kunnen veel trainen, de lessen zijn voor zowel solo, duo of als groep. Bijna elke maand staan er wedstrijden gepland. De kinderen bepalen zelf of ze hieraan mee doen. Uiteraard geldt bij opgeven dat de dans perfect moet zijn, dit zorgt ervoor dat de cursisten goed gefocust en met hun doel bezig zijn. Een dans helemaal tot in de puntjes uitvoeren neemt wel een seizoen in beslag. Dit geldt zeker voor de groepen, omdat je met meerdere dansers danst duurt het langer voordat de gehele dans helemaal clean is.

Het is uiteindelijk de bedoeling dat de dansschool wordt overgenomen. Voorlopig blijft Janine nog de trotse eigenaresse van Danscentrum Marianne. Het nieuwe seizoen start weer vanaf september, eenieder is welkom om eens een keer te komen kijken en mee te dansen. Mocht je het nou leuk vinden kan je te allen tijden zo instappen. Voor je het weet dans ook jij de sterren van de hemel!

Wees welkom en kom een keer langs bij Danscentrum Marianne met al ruim 22 jaar passie, vakkundigheid en ervaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *