Interne Judokampioenschappen J.V. de Uitkomst!

Zondag 26 mei waren er de interne Judokampioenschappen voor de jeugd van J.V. de Uitkomst.

Rond de klok van half elf verzamelde zich twintig iets wat gespannen kinderen zich in de dojo om hun kunsten te laten zien. Zowel de scheidsrechter vanuit de bond en de jurytafel waren klaar voor een mooie sport ochtend. De groep kinderen werden opgedeeld in drie groepen, en deze groepen gingen het tegen elkaar opnemen. Elk team had een eigen teamleider die de groep onder zijn hoede nam zodat de wedstrijden soepel verliepen.

Voor het publiek wat vooral bestond uit trotse ouders, oma´s en opa´s was het genieten geblazen. De kinderen gingen allen vol enthousiasme en concentratie van start en de ene Waza-ari (Waza-ari is de op een na hoogste score die in een judowedstrijd behaald kan worden en komt overeen met zeven judopunten. Indien een judoka een tweede waza-ari behaalt, wordt een ippon toegekend, een onmiddellijke winst. Men kan eveneens een waza-ari behalen indien de tegenstander zijn derde shido krijgt, dit is een strafpunt) na de andere vloog het publiek om de oren. Zelfs kon er genoten worden van op zijn tijd een heuse Ippon (Ippon is een wedstrijdpunt. Als in een gevecht een techniek goed wordt uitgevoerd, bij Judo is een Ippon de directe winst voor de Judoka).

Na getrakteerd te zijn op vele wedstrijden en diverse judo grepen was daar het einde van een heerlijke Judo ochtend. De winnende groep was de groep van Jochem Menkveld, deze groep mocht de wisselbeker in ontvangst nemen en kregen ieder een diploma met medaille uitgereikt. Alle kinderen hadden zichtbaar genoten en kregen allemaal een aandenken mee naar huis voor hun fantastische inzet deze ochtend.

Het seizoen is voor nu zo goed als klaar, maar na de zomerstop start er uiteraard weer een nieuw seizoen! Lijkt jou de sport Judo ook leuk en wil je eens proberen of het iets voor je is? Dat kan altijd want je bent van harte welkom op de trainingsavonden om te kijken of mee te doen. Uiteraard houdt de vereniging er rekening mee dat je niet meteen het juiste tenue hebt. Daarom kan je deze bij de vereniging lenen. De eerste vier trainingen mag je kosteloos meetrainen om te ervaren of Judo echt iets voor jou is. Judo is een sport waar je kracht en uithoudingsvermogen door vergroot gaat worden. Ook leer je een stukje zelfbeheersing en diverse grepen en worpen. Kortom Judo is voor elke leeftijd, het is een veelzijdige sport die ook nog eens heel erg goed voor je is, niet alleen voor je lichaam maar ook voor je zelfvertrouwen!

*op de foto ziet u: Jan Winter en Bram Bloothoofd in actie, de twee mannen hielden de stand gelijk in een ontzettend spannende Judo wedstrijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *