Irene Schouten overhandigde Zandhaastrofee 2020 aan Bas Groenendijk

Als afsluiting van de Lentetuin Breezand zijn maandagavond, 2 maart, de prijzen van de Koopman & Co Zandhaastrofee uitgereikt. Op drie verschillende onderdelen (calla, bijzondere bolgewassen bloeiend en hyacint) was Bas de beste soortenkenner, hij won hiermee de Koopman & Co Zandhaastrofee. Rob Brekelmans was de winnaar van de Pormo Division prijs. Schaatser Irene Schouten overhandigde de prijzen aan de winnaars. 

De Koopman & Co Zandhaastrofee werd dit jaar voor de 36ste keer georganiseerd. Vier deelnemers gingen de strijd aan voor de ultieme hoofdprijs de Koopman & Co Zandhaastrofee. De derde plaats was voor Jan Vink (109 strafpunten). Gonny van Saase werd met 51 strafpunten tweede. Bas Groenendijk mag zich met 40 strafpunten een terechte winnaar noemen! 

In de Promo Division waarbij deelnemers aan twee (in plaats van drie) onderdelen meedoen, werd Rob Brekelmans met afstand winnaar (8 strafpunten). Robert van der Hulst (24) werd tweede en Bart Ammerlaan (65) volgde op de derde plaats. 

Op de losse onderdelen werden ook prijzen uitgereikt. Winnaars bij de senioren waren Ruud de Waard (tulp), Gijs Roozendaal (lelie), Bas Groenendijk (calla), Thijs van den Berg (bijzondere bolgewassen bloeiend), Erik Barnhorn (narcis) en Rob Brekelmans (hyacint). Winnaars bij de junioren waren Bram Klaver (tulp & hyacint), Job Wijnker (calla). Het winnende trio in de bedrijven-trio-competitie was ‘De Kamelen’ bestaande uit Bas Scholten, Jurgen de Graaff en Jan Karel Kesteloo.  

Richy Kesteloo werd dit jaar uitgeroepen tot veelbelovend juniorentalent en won hiermee de progressieprijs. Er wordt teruggekeken op een geslaagde soortenkenniswedstrijd. 

Overige uitslagen worden gepubliceerd op www.tulpenkeuring.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *