Jong en oud geniet van vervroegd Sint Maarten in Spoorbuurt

Bij het IKC Spoorbuurt stond op 11 november een bijzonder uitje op het programma. Dit uitje was voor alle groepen hetzelfde: Sint Maarten lopen. De peuters, kleuters en alle overige groepen (t/m groep 8) hebben, voor de ouderen onder ons, gezongen. Het Polderhofje in Anna Paulowna was voor het IKC Spoorbuurt de eindbestemming. 

De weersvoorspellingen waren wisselvallig en zo hoopten de kinderen, hulpouders, meesters en juffen dat het droog zou blijven. De peuters, die in de ochtend voor de ouderen gingen zingen, hadden het geluk aan de zij en kwamen droog terug op school. 

Voorafgaand aan het bezoek van de overige groepen werden de nodige voorbereidingen getroffen. Dit in verband met de regen. Echter mocht dit de pret niet drukken.  

De pedaalemmerzakken werden van groep tot groep doorgegeven zodat ieder kind met een droge lampion terug op school zou komen. Alle kinderen gingen op stap met een bedekte lampion, de jas dicht en de muts op. De sfeer zat er goed in. De Sint Maarten-liedjes klonken uit volle borst door de Nieuweweg heen.

Eenmaal aangekomen bij het Polderhofje hebben de kinderen eerst al zingend een rondje gelopen langs de bewoners, die de kinderen van het IKC al op stonden te wachten. Vervolgens eindigden ze bij een aantal koffie-drinkende ouderen en Jennifer Hofmeijer, oprichtster van het Polderhofje. De lange spekjes mét een lief kaartje stonden al klaar. Echter ook hier de regel, eerst zingen, dan een snoepje.

Met snoep en al terug naar de klas waar de verwarmingen stonden te gloeien. Op school gauw ‘de winst’ van vandaag opgegeten. 


Voordat de kinderen naar huis zijn gegaan hebben de juffen en meesters samen met de kinderen teruggeblikt op een geslaagd uitje; door het warme welkom van de ouderen heeft het IKC Spoorbuurt niks gemerkt van het koude en regenachtige weer.  

Tekst: stagiair IKC Spoorbuurtschool Aaron Schabbing

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *