Kerstpakketten, moeten we daar echt al over nadenken?

Jazeker! Tenminste als het aan de deelnemers van de dagbesteding ‘Blij op de Boerderij’ ligt.
Wij hebben wel vaker een artikel geschreven over dit prachtige zorginitiatief uit ’t Zand. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, bijvoorbeeld door een verstandelijk beperking of oudere mensen met dementie, kunnen op deze zorgboerderij hun dagbesteding genieten.

Helaas is de Coronacrisis ook de deur van deze dagbestedingslocatie niet stilzwijgend voorbij gegaan. Twee maanden zijn ze in totaal dicht geweest. Dit viel voor zowel de begeleiders als de deelnemers onzettend zwaar. Maar initiatiefnemers Diana en Jos zijn in de tussen tijd niet stil gaan zitten. Nee alles behalve dat. Jos ging aan de gang met het onderhoudt op de Boerderij en Diana openende haar eigen Boerderijwinkeltje. Vanuit de dagbesteding waren er genoeg dingen te verkopen vertelt een enthousiaste Diana. In combinatie met producten van lokale ondernemers, boeren en andere maatschappelijke initiatieven werd dit een gezellig en goed gevuld winkeltje. Uiteindelijk liep het zo goed dat we de winkel erbij hebben gehouden nadat we weer open mochten met de dagbesteding.

De pakketten welke verkocht worden in de boerderijwinkel worden samengesteld en ingepakt door deelnemers van de dagbesteding. Zij genieten hiervan en voelen zich nuttig en daarnaast ook enorm gewaardeerd. En zo is ook het idee ontstaan om dit jaar kerstpakketten te gaan maken. In de ogen van de dagbesteding een win/win situatie. Jij als ondernemer krijgt een mooi kerstpakket met allemaal lokale producten en daarnaast steun je de dagbesteding van de zorgboerderij, kleine ondernemers en de boeren en maak je een heleboel mensen blij op hun boerderij.

Nieuwsgierig naar de kerstpakketten?
Vanaf 7 september van 10.00 uur tot 16.00 uur staan de kerstpakketten klaar in de boerderijwinkel om bewondert te worden. Schikt dit tijdstip niet is het altijd mogelijk om telefonisch een andere afspraak te maken. Uiteraard is het ook mogelijk om op het moment zelf een kerstpakket samen te laten stellen naar jouw wensen. Tot 15 november heb je de tijd om een kerstpakket te kiezen. Hierna gaan de bestellingen de deur uit en zorgen de deelnemers ervoor dat elk pakket er piekfijn uit komt te zien.

Voor meer informatie mail naar decreatievetuinkamer@gmail.com of bel Diana op 06-23948854

Zorgboerderij Blij op de Boerderij Dagbesteding & Ouderenzorg, Keinsmerweg 88a ,1756 CE ’t Zand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *