Kinderpostzegels

Ook dit jaar mogen de kinderen weer langs de deuren gaan met de kinderpostzegels. Een jarenlange traditie waarbij kinderen zich inzetten voor andere kinderen. De missie van de kinderpostzegels is dan ook helder, zij geven kinderen kans op een betere toekomst. Stichting Kinderpostzegels maakt zich sterk voor kinderen die net wat extra steun kunnen gebruiken.

De kinderpostzegelactie start dit jaar op 25 september 2019 en de kinderen hebben in totaal 1 week de tijd tot 2 oktober 2019 om langs de deuren te gaan om de postzegels en andere producten te verkopen. Ruim 160.000 duizend kinderen, om u een beeld te geven dat is meer dan drie keer de Amsterdamse Arena gevuld. Vanuit de hoogste groepen van het basisonderwijs leren zij op deze manier iets over te hebben voor een ander.

Dit jaar is het motto van de kinderpostzegelactie: voor kinderen door kinderen, daarom staan de oude kinderboekenhelden op de kinderpostzegels. Zo moet u denken aan Pietje Bell, de Kameleon en Kruimeltje. Kruimeltje is het jongetje dat dakloos werd, het verhaal wat wij allemaal wel kennen, en wat tegenwoordig helaas 8500 kinderen in ons land overkomt. Dit is een  aantal waar wij erg van schrokken, dit betekent dat 8500 kinderen net zoals Kruimeltje, in de daklozen- en vrouwenopvang terecht komen. Deze kinderen hebben dan vaak al het nodige meegemaakt: mishandeling, verwaarlozing, bedreiging, honger of geweld tussen ouders. Zij hebben geen eigen plekje meer waar ze zich even terug kunnen trekken, nooit een vriendje mee naar huis kunnen nemen, en zelfs je huisdier achter moeten laten. Voor kinderen is dit geen fijne en zeker geen wenselijke situatie. Stichting kinderpostzegel probeert met verschillende projecten waaronder bijvoorbeeld Huisje Boompje Beestje en de Warm Welkom Tas het voor deze kinderen iets aangenamer te maken.

Wij hopen u met deze informatie geïnspireerd te hebben en mocht 1 van de buurtkinderen voor de deur staan bij u, denk dan even aan dit verhaal en aan de inzet van de kinderen. Dit  kan u vast waarderen. Sponsor dan dit goede doel en verblijdt u zelf met een setje kinderpostzegels of iets anders. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *