Knappe prestatie turnster GV Dokev

Maria vd Lee, uitkomend in de 5e divisie jeugd 2 sup. G, stond zaterdag 25 mei in Amsterdam op de Districtskampioenschappen. Ze had zich hiervoor geplaatst tijdens de Regiokampioenschappen op 7 april.

Afgelopen weekend had ze de Finale competitie te Schagen waar ze na 3 onderdelen helaas haar wedstrijd moest staken met een kuit blessure. Aanvankelijk leek het een pittige blessure te zijn maar gelukkig bleek het de volgende dag toch mee te vallen. Tijdens de training een paar dagen later kon ze alle wedstrijd oefeningen doen dus op naar Amsterdam.

Ze begon op vloer en met inturnen had ze best wat last, maar het is een bikkel en ze ging ervoor. Ze liet een mooie oefening zien en kwam verder ongeschonden van de vloer. Daarna naar sprong, wat super ging. Zelfs zo netjes dat ze uiteindelijk de 4e score aldaar behaalde van allemaal.

Toen naar brug, waar ze weer een nette oefening draaide. Haar oefening verliep vlot en alles lukte prima op wat schoonheidsfoutjes na. Na 3 onderdelen stond ze knap 11e.

Haar laatste onderdeel was balk, daar waar het vorig weekend zo mis ging begon ze nu goed en beheerst. Alles lukte  tot ze bij de radslag aan kwam en na haar landing haar evenwicht niet onder controle kreeg. Een val kost een punt dus dan gaat je cijfer hard omlaag. Ze hervatte prima en maakte haar oefening netjes af wat de schade beperkte. Uiteindelijk werd ze super knap 14e van de 34 meiden. Een hele prestatie na vorig weekend en een mooie afsluiting van weer een super turnseizoen. Op naar het volgende seizoen.

De leiding van Dokev is ontzettend trots op jou Maria!

Gefeliciteerd met deze behaalde resultaten. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *