Koninklijke onderscheiding voor 5 inwoners en 4 jeugdlintjes

Vijf inwoners van gemeente Hollands Kroon krijgen vrijdag 24 april bij de Algemene Gelegenheid (ofwel de Lintjesregen) een Koninklijke Onderscheiding (Lid in de Orde van Oranje Nassau): de heren Th. Broersen uit Nieuwe Niedorp, de heer J. Groet uit Kolhorn, de heer A. Hahn uit ’t Veld en de heer T. Seghers uit Anna Paulowna.

Dit jaar vindt ook voor het eerst de uitreiking van de jeugdlintjes plaats aan jonge inwoners van Hollands Kroon: Bente Berends (18), Dries Meijer (8), Megan Barelds (15) en Shannon Smart (15). Het Jeugdlintje is bedoeld voor jongeren die zich op bijzondere wijze hebben ingezet voor onze samenleving. Hollands Kroon is trots op haar jeugd en hun bijzondere prestaties en waardeert hun belangeloze inzet en vrijwilligerswerk.

Vanwege de coronacrisis heeft de uitreiking dit jaar een ander karakter: burgemeester Rian van Dam belt de gedecoreerden persoonlijk op om hen op de hoogte te stellen. De Lintjesregen start om 09.00 uur en duurt tot 12.30 uur.

Zoals hierboven aangegeven heeft De heer Seghers zijn Koninklijke onderscheiding (Lid in de Orde van Oranje Nassau) ontvangen. Gezien zijn verrichte diensten is dat meer dan terecht. Dhr Seghers is namelijk van 2001 tot 2019 betrokken geweest bij Wonen Plus Welzijn en was secretaris/ penningmeester bij Stichting ‘Graag Gedaan’. Van 1997 tot 2008 is hij chauffeur geweest voor ‘Tafeltje dekje’ en hij was van 1995 tot 2015 jeugdtrainer/begeleider van badmintonvereniging ‘de Buren’. De heer Seghers is betrokken bij Landschap Noord-Holland en Vogelbescherming Nederland. Het tellen van de vogelpopulatie heeft hij tot 2015 gedaan.

Wij feliciteren meneer dan ook met zijn terecht behaalde onderscheiding.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *