Koninklijke onderscheiding

De uitgereiking van de onderscheidingen, normaal in april, is dit jaar door de coronacrisis iets anders verlopen. Wij vertelden je destijds al dat er in Hollands Kroon vijf genomineerde inwoners waren voor een lintje en dat er voor het eerst ook vier genomineerde inwoners waren voor een jeugdlintje.
Op 24 april heeft burgemeester Rian van Dam, alle leden die een onderscheiding kregen opgebeld en van harte gefeliciteerd. Maar uiteraard hoort er ook een echte uitreiking bij. Dit was vandaag, vrijdag 3 juli.

Koninklijke onderscheidingen
Zoals aangegeven werden er dit jaar voor de eerste keer jeugdlintjes uitgereikt. Deze waren voor Bente Berends uit Wieringerwerf, Dries Meijer, Megan Barelds en Shannon Smart uit Hippolytushoef. Ook waren er vijf mensen genomineerd voor de koninklijke onderscheiding, alleen maar mannen dit jaar, namelijk dhr. T Broersen uit Nieuwe Niedorp, dhr. J. Groet uit Kolhorn, dhr. A. Hahn uit ’t Veld, dhr. C.P. van Noorloos uit Wieringerwerf en dhr. Th. Seghers uit Anna Paulowna.

Bij de uitreiking van laatst genoemde waren wij natuurlijk aanwezig. Dhr. Seghers, Theo Seghers werd, samen met zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen en alle overige aanwezigen van harte welkom geheten door de ceremoniemeester. Vrienden, oud collega’s, maar ook leden van de vrijwilligers vereniging waar meneer zich afgelopen jaren voor in gezet heeft, waren aanwezig.

Lovende woorden
Na het welkomstwoordje was het aan burgemeester van Dam om het woord over te nemen. Zij benadrukte meteen hoe blij ze was om meneer toch nog in levende lijve te ontmoeten. Ondanks dat ze elkaar al uitgebreid aan de telefoon gesproken hadden in april, is het toch altijd fijn om elkaar ook even in de ogen te kijken. De burgemeester nam ons dan ook mee naar dat telefoongesprek wat voor meneer een hele verrassing was. En zij vertelde meteen meneer zijn hele lijst met werkzaamheden. Want zo mooi als mevrouw later verwoordde: als het ene werk niet meer ging, dan ging er vanzelf weer een deur open voor ander vrijwilligerswerk. Zo heeft meneer zich in zijn leven voor vele doelen belangeloos ingezet. Zo was hij van 2001 tot 2019 betrokken bij Wonen Plus Welzijn, secretaris/penningmeester bij Stichting ‘Graag Gedaan’ en was hij van 1997 tot 2008 chauffeur voor ‘tafeltje dekje’. Daarnaast was dhr. Seghers ook sportief ingesteld. Zo was hij van 1995 tot 2015 jeugdtrainer bij badmintonvereniging ‘de Burcht’. Daarnaast was Dhr. Seghers nog betrokken bij landschap Noord Holland, Vogelbescherming Nederland en bij het tellen van de vogelpopulatie. Dit heeft hij tot 2015 gedaan. De grote vraag van de burgemeester was dan ook, was hij wel eens thuis, met een mooie glimlach beantwoordde mevrouw deze vraag met ja, want de woensdag was van ons.

Mooie woorden werden er gesproken over meneer maar ook over het belang van vrijwilligerswerk en hoe mooi het is dat ook deze mensen is in het zonnetje gezet kunnen worden. Want zoals mevrouw haar speech mooi afsloot met de woorden “wil je een afwisselende en leuke baan word vrijwilliger”.

Wist jij trouwens dat iedereen iemand aan kan melden voor een koninklijke onderscheiding? Via deze link vind je alle informatie.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *