Kunstlezing over juwelententoonstelling Hermitage in Helderse School 7


Donderdagavond 23 januari geeft kunsthistoricus Karin Braamhorst een lezing in School 7 in Den Helder over de tentoonstelling Juwelen! die momenteel te zien is in de Hermitage Amsterdam. Er worden daar honderden pronkstukken getoond. Samen met vele portretten en een overdaad aan rijk gedecoreerde japonnen en kostuums presenteren zij twee eeuwen mode en juwelen, gedragen door de high society aan het Russische hof.

Braamhorst wijst op de fijnste details en deelt verrassende achtergrondinformatie. De luisteraars horen verhalen over flamboyante keizerinnen Anna, Elisabeth en Catharina de Grote, maar ook de grootvorsten, tsarina’s en adel uit de negentiende en vroege twintigste eeuw. Bij bals en partijen droegen zij de meest schitterende kostuums. Daar kozen ze juwelen bij die hun identiteit, smaak, afkomst en rijkdom toonden. Ze werden besteld bij toonaangevende juwelenhuizen als Cartier, Tiffany en hofleverancier Fabergé. Veel sieraden gingen verloren na de Russische Revolutie.

Passie voor kunst
Karin Braamhorst is een ervaren spreekster die gedreven wordt door haar passie voor kunst. Ze heeft een grote kennis van de kunstgeschiedenis en weet die op intrigerende wijze over te brengen op haar publiek. Zowel vakgenoten als leken zitten bij haar verhalen op het puntje van hun stoel.

Meer informatie
Kunstlezing in School 7, Keizersgracht 94, donderdag 23 januari aanvang 19.30 uur, toegang € 8,50 inclusief koffie/thee. Aanmelden via www.kopgroepbibliotheken.nl of aan de balie.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *