Laatste turnwedstrijd van het seizoen voor GV Dokev!

Zaterdag was de laatste turnwedstrijd van het wedstrijdseizoen, georganiseerd door Sportlust Julianadorp. Het was nog een hele leuke ook, speciaal voor de pre instappers (2010/2011) waarbij de jury niet zo heel streng hoefde te zijn. De leiding mocht gewoon lekker overal bij staan, voorzeggen en helpen koste niet veel punten en het allerleukste; iedereen ging met een diploma én een medaille naar huis!

Voor GV Dokev deed turnster Naomi Verwoerd mee in de D2. Zij heeft dit seizoen al meerdere wedstrijden gedraaid op dit niveau. Die waren steeds ver weg, oa Wormer en Amsterdam, en bovendien als enige van onze club. Voor waar was het nu lekker dichtbij huis en gezellig met 4 clubgenootjes.

Voor de andere 4, die op pre turnen zitten, waren de oefeningen nog erg nieuw en hebben ze die maar een paar weken kunnen oefenen, super knap dus dat ze het nu al zo goed deden! Abigail Glas deed ook mee op niveau D2, een groot verschil met haar eerdere wedstrijd oefeningen. Zwaaien aan de hoge legger bij brug, een koprol op de balk, op vloer een handstand met zowel je goede been als je ‘slechte’ voor. Maar ze deed het allemaal, en nog eens heel goed ook. Abigail werd knap 5e en Naomi behaalde een mooie 4e plaats. De andere meiden deden niveau D3. Eva Duin liet zien dat ze heel goed haar oefening op de vloer onder de knie had, en liet dan ook een mooie oefening zien. Ze maakte een mooie handstand plat bij sprong. Uiteindelijk werd ze super knap 1e!  

Fleur de Haan en Saar Winter hebben de afgelopen weken met vervelende blessures gelopen aan enkel en knie. Hierdoor hebben zij niet tot nauwelijks kunnen trainen. Het was tot afgelopen donderdag spannend of ze wel mee konden doen, maar ze stonden er en hoe. Her en der even de afsprongen geholpen door juf, maar verder alles keurig zelf gedaan. Fleur haar brug lukte weer heel goed zelf, en ze bleef ook netjes op de balk staan. De sprong was het meest vervelend voor haar enkel, maar ze deed het keurig. Ze werd uiteindelijk heel netjes 4e. Saar maakte hele mooie zweefrollen bij sprong en moest bij balk voor een heel bekende jury turnen, haar eigen moeder Mirjam jureerde, waarvoor dank! Ze viel er gelukkig niet af en wist de oefening met een beetje voorzeggen door juf netjes te doen. Ze kreeg uiteindelijk een verdiende medaille voor de 3e plaats!

Alle 5 super goed gedaan, toppers zijn jullie. Juf Ilonka en juf Jessica zijn mega trots op jullie en Raakt Media natuurlijk ook!

*op de foto ziet u van links naar rechts: Abigail, Eva, Fleur, Naomi en Saar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *