Lezing over bodemverbetering bij Groei en Bloei

Groei en Bloei afdeling Noordkop houdt maandag 13 januari in Clusius College in Schagen. De ingang is via De Binnenhof. De lezing begint om 20.00 uur, gegeven door Huiberts Biologische Bloembollen.

“In februari 2013 zijn wij in ons bedrijf begonnen met een meer duurzame bloembollenteelt. Het werd ons de afgelopen jaren duidelijk dat niet alle ziektes en plagen met chemische middelen bestreden kunnen worden.
Ziektes bleven steeds weer de kop op steken. Het werd tijd voor een andere kijk op de bollenteelt. Het begon met een cursus bodembiologie, hierdoor werd ons duidelijk dat er een betere weg is naar gezonde kwaliteitsproducten.

Van bodem zonder leven naar vruchtbare
Het bedrijf ontwikkelde een nieuwe manier van bloembollenteelt met gemengde groenbemesters, bloeiende akkerranden, compost en bokashi. Ook nieuwe machines werden ontwikkeld voor deze teelt. John Huiberts heeft een boeiend verhaal te vertellen over de ontwikkeling van een bodem zonder leven naar een vruchtbare bodem met een goed functionerend bodemleven waar gezonde biologische bloembollen kunnen bloeien en groeien.

Gratis voor leden
Deze lezing is gratis voor leden van Groei en Bloei, niet-leden betalen 4,00 euro bij aanvang van de lezing.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *