Lid Scouting Anna Paulowna naar World Scout Jamboree!

De scouting Anna Paulowna organiseert meer dan eens evenementen voor hun leden. Maar naast hun eigen avonturen worden er ook door Scouting Nederland en andere Scouting organisaties events gehouden.

Eens in de vier jaar wordt er een World Scout Jamboree georganiseerd, dit jaar gaat dat gebeuren in Amerika. En vorige week is er een scout vanuit Scouting Anna Paulowna heen gegaan. Rosan Brekelmans is aan haar avontuur begonnen in Amerika.

Eén keer in de vier jaar vindt ergens ter wereld een World Scout Jamboree plaats. Tijdens de World Scout Jamboree komen duizenden scouts uit de hele wereld samen voor een geweldig kamp. De Wereldjamboree (Engels: World Scout Jamboree, Frans: Jamboree Scout Mondial) is een grote bijeenkomst van scouts in de leeftijd van 14 tot en met 17 jaar. Uit diverse landen komen er jonge scouts tezamen naar dit geweldige event. De Wereldjamboree wordt iedere vier jaar in een ander land gehouden. De eerste Wereld Jamboree werd in 1920 gehouden in Londen. De Wereld Jamboree werd tweemaal in Nederland gehouden, in 1937 in Vogelenzang en in 1995 in Biddinghuizen (Gemeente Dronten).

Ben je benieuwd naar de avonturen van Rosan in het verre Amerika, op de Facebookpagina van Scouting Anna Paulowna kan je er alles over lezen. Wij wensen Rosan een geweldige tijd daar toe en dat je maar vele mooie herinneringen mag gaan maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *