Londen: tips voor onontdekte plekken

Een stedentrip voor een paar dagen naar Londen is altijd een goed idee! Er is ontzettend veel te zien en te doen. En met het vliegtuig of de trein ben je er zo. Wanneer je je vakantie hebt geboekt en je gaat je verdiepen in de hoogtepunten van Londen, kom je vaak bij dezelfde activiteiten en bezienswaardigheden tegen: Westminster Abbey, Big Ben, Tower of Londen en ga zo maar door. Is daar iets mis mee? Helemaal niet! Daarvoor ga je naar Londen.

Maar wanneer je vaker in Londen bent geweest, is het misschien wel leuk om juist even van de gebaande paden af te gaan. En daarvoor heb ik enkele toffe tips.

Saint Dunstan in the East (binnentuin)
Saint Dunstan in the East is een heel bijzondere plek en nog niet ontdekt door de toeristen. Het is oorspronkelijk gebouwd in de 11e, 12e eeuw, maar gedeeltelijk verwoest in de Tweede Wereldoorlog. Wat over is gebleven, zijn de muren en een leuke tuin. Het is er rustig en zeer fotogeniek.

Leadenhall Market
Komt Leadenhall Market je bekend voor? Dat kan kloppen. Het is gebruikt in de Harry Potter-films. Let vooral op het plafond van deze bijzondere plek.  De toeristen hebben deze plek nog niet allemaal ontdekt, maar de Londenaren zeker wel. Een heerlijke rustige plek waar je kan genieten van een lekkere maaltijd of heerlijke kop koffie.

Borough Market
Bezoek Borough Market. Vooral voor mensen die van lekker eten houden, is dit een must. Mooi gelegen naast de London Bridge en onder het spoorwegviaduct is dit een bijzondere plek. Iedere nacht kopen de inkopers van restaurants en winkels van Londen hier hun groenten, vlees, fruit en vis. Let op: op zondag gesloten. Van woensdag tot en met zaterdag is de markt het leukst en zijn alle leveranciers aanwezig.

The Vaults
The Vaults vind je onder Waterloo Station. Het is een artistieke tunnel helemaal vol met graffitikunst. Je kunt er ook zelf aan de slag gaan.

En dit is pas het begin. Ook zo benieuwd naar Londen en welke hotels perfect zijn voor een overnachting? Neem dan snel contact met mij op.
Via 06-53132415 of marieke@travelxlathome.nl
Mijn volgende blog gaat: Aruba: one happy island.

Marieke van Oorschot, Travel XL at home

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *