Mist Breezand iets?

Nieuwsgierig, ondernemend en geïnteresseerd, dat is de aanleiding voor dit artikel. Ik was laatst namelijk in gesprek met mede-ondernemers en wij hadden het over het feit hoeveel winkels, in dit geval Breezand, vroeger rijk was. En hoeveel sfeer en gezelligheid dit gaf.

Van de groenteboer tot aan het postkantoor, van Laressa voor alle artikelen om zelf kleding te naaien tot aan Braam die je voorzag van alles voor in huis. Bij van Dalen kon je terecht voor je ondermode en heel lang geleden bij van Nuland voor de herenmode. Zo had Breezand een eigen drogist voor alle medische- en verzorgingsartikelen en Henk Brouwer voor alles voor in en rond de tuin. Meer dan genoeg om op te noemen.

Ja en nu dan de prangende vraag. Is er binnen Breezand behoefte aan bepaalde winkels/artikelen? Op het Ceresplein staan al jaren panden leeg. Waarmee zie jij, als dorpsbewoner, deze graag gevuld? Of vind je het wel oké zo en ga je liever voor je kleine, vergeten spullen of grote boodschappen naar één van de omliggende dorpen/steden?

Reageren kan en mag onder dit bericht of op Facebook of Instagram. Liever privé reageren? Dan mag je ook altijd mailen naar info@raaktmedia.nl

Foto: Archief Museum oud Anna Paulowna

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *