Mobipunt

Wij gaan u alvast meenemen in de Mobipunt vervoers ideeën van de gemeente. Zoals we allemaal weten stopt de “oudewetse” NS bus lang niet meer in ieder dorp. Waardoor deze dorpen toch afstompen en verbinding missen. Hiervoor is de buurtbus in het leven geroepen, toch wordt er gemerkt dat gezinnen hier minimaal gebruik van maken waardoor er vaak een tweede auto wordt aangeschaft/behouden zodat iedereen zich toch van A naar B kan verplaatsen. Gezien de ruimte problematiek in vele wijken, de stilstaande auto’s en de belasting voor het milieu moet dit anders kunnen. Daarom wil de gemeente deze groep mensen tegemoet komen.

Wethouder Theo Meskers maakt zich daarom momenteel hard vanuit de Gemeente Hollands Kroon om in de provincie Noord Holland te starten met Mobipunt vervoer. In Europa is Mobipunt al in twee landen succesvol actief namelijk in Duitsland en langs de Noordzeekust in België, reden temeer om dit concept ook naar Nederland te halen.

Hoe moet u het zien? 
De Gemeente Hollands Kroon werkt onder de naam De Kop Werkt samen met buurt gemeenten Texel, Den Helder en Schagen om Mobipunt te realiseren in Noord Holland. Momenteel worden er op 19 locaties onderzoek gedaan om een Mobipunt te starten. Het streven is er naar om het eerste Mobipunt in het najaar te openen. Het punt wordt op elke locatie goed zichtbaar door een groot herkenbaar bord met het logo van Mobipunt daarop. 

Maar wat biedt Mobipunt dan precies? Het is de bedoeling dat er op 1 punt meerdere auto’s, fietsen en mobipeds (snelle fietsen met ondersteuning, zodat het mogelijk is om langere afstanden te overbruggen) worden aangeboden tegen een kleine vergoeding. Locaties om een Mobipunt te starten zijn bijvoorbeeld stations maar ook locaties waar bemensing is om zo ook een mogelijkheid te creëren om in de toekomst bijvoorbeeld pakketjes of boodschappen te laten afleveren, want ook daar is steeds meer vraag naar.
Zoals u leest zijn er nog vele vraagtekens, wij zijn in ieder geval enthousiast na het horen van de ideeën die momenteel uitgewerkt worden en wilde u daarvan alvast op de hoogte stellen. Uiteraard volgen wij dit onderwerp op de voet, zodra wij meer informatie hebben informeren wij u daar uiteraard over. Bent u nu al nieuwsgierig dan kunt u altijd een kijkje nemen op www.mobipunt.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *