Na de winter kan uw huid wel een oppepper gebruiken!

“Net als in de natuur verandert de huid met de seizoenen en met het weer mee. In de winter is de huid droger en is de hoornlaag van de huid wat dikker door de ophoping van dode huidcellen om te beschermen tegen de kou. Hierdoor kan de huid er wat vaal of dof uitzien, droog en schilferig aanvoelen en zelfs wat vlekkerig zijn.” Dat vertelt Suzanne van Blooming Beauty. Ze is schoonheidsspecialiste.

In de lente gaat alles weer bloeien, net als onze huid. Waar we in de winter de huid willen beschermen vraagt de lente juist om opruimen en opschonen. De wintervacht hebben we niet meer nodig, we willen genieten van het lentezonnetje en weer een gezonde blos op onze wangen krijgen.

Dit kunnen we bereiken door de ophoping van dode huidcellen, die de vale en matte teint en schilfers veroorzaken, te verwijderen. “Dit kun je thuis goed doen door bijvoorbeeld te exfoliëren ofwel scrubben. In de salon gaan we iets dieper en gebruiken we hiervoor (fruitzuur)peelings. Deze peelings zorgen ervoor dat de doorbloeding gestimuleerd wordt, waardoor de huid weer meer in staat is verzorgingsproducten en werkstoffen op te nemen. En het zorgt ervoor dat fijne lijntjes en rimpels die zijn ontstaan door de droogte en kou in de winter, weer worden opgevuld en er een gezonde blos terug op de wangen komt.”

De schoonheidsspecialiste geeft wat tips cadeau: “Gebruik een goede hydraterende crème om het vochttekort dat is ontstaan op te lossen en de huid goed te hydrateren. Gebruik zonodig een voedende olie of serum.” 

Een zo optimaal mogelijk resultaat
In de behandelingen gebruikt Suzanne hiervoor hydraterende en voedende producten met hooggedoseerde werkstoffen die onder andere de aanmaak van collageen activeren, waardoor de huid er frisser en egaler uit zal zien. Per behandeling kijkt ze wat de huid nodig heeft om een zo optimaal mogelijk resultaat te genereren.

Vitamine D en uv-stralen
“Zorg er dus voor dat je huid goed voorbereid is op de lentezon zodat deze weer optimaal in staat is vitamine D op te nemen, maar bescherm je huid ook goed tegen de uv-stralen. Ook in de lente is de zon schadelijk voor je huid en zorgen de uv stralen ervoor dat de huid sneller veroudert. In de salon heb ik verschillende behandelingen en producten die jouw huid weer kunnen laten bloeien deze lente!”

Daarbij werkt Suzanne uitsluitend met de biologisch-ecologisch gecertificeerde en dierproefvrije producten van Lakshmi.

Voor advies over behandelingen of producten kun je altijd contact opnemen of kijk even op de website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *