Nieuwe postcommandant vrijwillige brandweer

Sinds 01 juli heeft de vrijwillige Brandweer van Anna Paulowna een nieuwe postcommandant. Dirk van Gelder 37 jaar jong is benoemd tot de nieuwe postcommandant van Korps Kleine Sluis, dit na het stoppen van de vorige postcommandant i.v.m. een nieuwe baan.

Na rondvraag in de groep wie zich beschikbaar zou willen stellen voor de openstaande functie is Dirk opgestaan. Hij zit al 19 jaar bij de brandweer en heeft dus al de nodige ervaring als brandweerman. De reden dat Dirk deze functie tot zich heeft genomen is omdat hij de taak/functie als een grote uitdaging ziet, een soort van frisse wind door zijn brandweer carrière.

Op dit moment zit er een ploeg met veel ervaring, maar de aanwas van nieuw is ook gaande. Er zijn er net 2 klaar met hun opleiding, 2 zijn er bezig en 1 gaat starten met de opleiding manschap A. Doelen heeft Dirk nog niet helemaal klaar staan voor zichzelf, maar natuurlijk gaan die komen om zoveel mogelijk bij de tijd te blijven. De ploeg is op dit moment heel stabiel en draait goed, dit wil hij uiteraard zo behouden, dus dat kan je eigenlijk al zien als een doel. Wat Dirk wel wilt aanpakken is de bezetting voor overdag. Dit gaat op zich tot nu goed maar er kunnen er meer bij, zodat je altijd de zekerheid hebt van genoeg manschappen. Dus nieuwe vrijwilligers zijn altijd meer dan welkom. Je moet namelijk altijd in ogenschouw houden, dat mensen na jaren van een actieve functie binnen de vrijwillige brandweer het stokje wel eens willen gaan overdragen.

De ploeg is tevreden met de benoeming van Dirk tot postcommandant, en natuurlijk zullen zij waar nodig hem aan alle kanten helpen en ondersteunen. Zoals eerder al vermeld in dit stuk is het brandweerkorps Anna Paulowna een solide en vooral hechte groep, maar waar wel iedereen meer dan welkom is en ondersteund zal worden door met name een brok aan ervaring.

Raakt Media wenst Dirk alle succes toe in zijn nieuwe functie en wij gaan uiteraard verder met de fijne samenwerking die er al was met brandweerkorps Kleine Sluis. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *