Offline vakantie

De zomervakantie van 2020 is anders dan andere jaren. Sommige mensen uit mijn omgeving gaan ondanks de corona toestanden op reis en anderen hebben een elektrische fiets gekocht en blijven in Nederland, dit jaar.

Ontsnappen
Het idee van vakantie is natuurlijk om lekker even te ontsnappen aan de dagelijkse sleur. Even lekker weg van je werk, je collega’s en je buren. Ik hoor zelfs van mensen die willen ontsnappen aan het coronavirus.

Offline
Een belangrijk onderdeel van het doorbreken van de dagelijkse sleur is dat je de dingen anders doet dan normaal. Ik ga dit jaar een offline vakantie proberen – een vakantie zonder internet en zoveel mogelijk zonder beeldschermen.

Tuinieren
Ik ben sinds vorige week de trotse bezitter van een eigen volkstuin. Het is heerlijk om na mijn werk als Computerfluisteraar mijn handen in de aarde te hebben en om te zien hoe alles groeit en bloeit! Tijdens het tuinieren neem ik mijn mobiele telefoon niet mee. Dat betekent dat ik geen foto’s van mijn tuin heb, maar dat vind ik niet erg. Omdat ik geen telefoon bij mij heb, kan ik mijn aandacht helemaal richten op mijn tuin en dat vind ik fijn. De tijd vliegt voorbij en zonder apparaten ben ik helemaal in het moment. Dat wil ik voor mijn vakantie ook.

Vakantie
Hoewel ik nog druk aan het werk ben, merk ik dat ik zelfs al van een uurtje tuinieren na mijn werk langzaamaan in de vakantiestemming kom. Het weer doet ook lekker mee en de kroppen sla, kruisbessen, rabarber en courgette uit eigen tuin brengen mij terug in mijn kindertijd, toen er nog geen computers en mobiele telefoons bestonden.
Ik wens iedereen een heerlijke offline vakantie toe! En als je geen foto’s hebt, dan zijn je herinneringen des te beter 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *