Ondanks corona niet stil gezeten

Na een rustigere periode van wedstrijden i.v.m. het coronavirus hebben we zeker niet stil gezeten. We hebben vooral veel thuis getraind en zijn naar het bos of strand geweest met Mabel. Zeker het strand was superleuk! Mabel, die nooit zomaar het water instapt, liep deze keer meteen de zee in. Ze was niet meer te houden en galoppeerde heerlijk door de branding. 

Nu het in de nacht ook wat warmer is, staan Mabel en Saar helemaal niet meer op stal. Overdag staan ze op de wei, waar mijn vader zelfs een parasol heeft neergezet zodat ze wat schaduw krijgen op warmere dagen. In de namiddag gaan ze naar de paddock, waar ze ook een schuilstal hebben om droog of uit de wind te staan. Als het heel erg heet is halen we ze eerder van het weiland en gaan ze wel lekker in de koele schuur op stal, maar gelukkig is het niet zo heel vaak heet. 

We hadden ons opgegeven voor de cross in het dijkgatbos, deze is door de maatregelen in de coronaperiode omgezet naar een oefencross. 

We zijn een aantal weken voor de oefencross met mijn oma naar het dijkgatbos gegaan en hebben de hele route stapvoets gelopen, op allerlei dingen hebben we gelet. Wat vind Mabel lastig, hoe is de bodem, is er een kuil vlak voor of na een hindernis? Dingen die ook heel nuttig zijn als je de dag van je cross het parcours gaat verkennen. We hebben alle hindernissen gesprongen en daarna mocht ik zelf een rondje in galop het parcours rijden. We hebben ook uitleg gekregen over de verzorging van je pony, wat doe je eerst en hoe gaat dat bij een echte wedstrijd. 

Op 28 juni mocht ik meedoen aan de oefencross. Omdat we zelf graag willen genieten van een cross bij ons in de buurt, hebben we ons ook opgegeven om te helpen als vrijwilliger bij de oefencross. Twee dagen hebben we gepost bij een hindernis. Op 26 juni hielpen we mee opbouwen van het parcours en posten in het bos. Die dag reden de leden van de koninklijke marechaussee de oefencross. De dag erna, op 27 juni, mochten we helpen posten bij de waterbak, dit is toch wel de leukste hindernis om te kijken! Zondagochtend waren we al op tijd in het bos om het springparcours te verkennen en heb ik nog een rondje op de mountainbike het crossparcours gefietst. Ik was natuurlijk al 2 dagen in het bos geweest om te helpen dus de route was me al wel bekend. Voor je mag crossen in het bos moet je eerst een springparcours rijden als soort van selectie. Dit was een parcours met 60 cm hoge hindernissen op een open stuk voor het bos. Als je dit zonder al te veel strafpunten had voltooid, dan mocht je 18 minuten later starten aan de oefencross. Gelukkig reden we het springparcours uit met maar met 1 balkje eraf, dus mochten we starten. 

Het was echt heeeeel erg gaaf om de oefencross te rijden en om zo ervaring met de discipline Eventing te krijgen. Ik heb geleerd dat ik toch nog meer voorwaarts moet rijden, want Mabel stopte een paar keer voor de hindernis, maar dit kwam omdat ik te langzaam ging. Uiteindelijk is ze wel overal overheen gegaan en ook door de waterbakken ging ze zo. Dit gaan we zeker vaker doen.

Fotocredits: Brigitta Krijnsen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *