Op woensdag 2 oktober werd er voor de zeventiende keer achter elkaar een
schoolkorfbaltoernooi gehouden. In totaal waren 15 teams in 3 poules. Ondanks de wind en een fikse regenbui werd er goed gekorfbald. Ook dit jaar speelde de kinderen een korfbalcompetitie en bij de groepen 5,6,7 en 8 ook een pionnenroofcompetitie . Bij de groepen 3 en 4 waren er nog andere onderdelen, zoals 1 minuut lang snel schieten en strafworpen nemen. Deze onderdelen bleken een groot succes!

Er was een gezellige drukte op het SV Kleine Sluis veld en in de kantine. Mooi om te vermelden is dat de school De Lichtlijn uit Den Helder voor het eerst meedeed. Om ongeveer half drie ging de eerste ronde van start. Er werd fanatiek gekorfbald, iedereen deed erg zijn best en er waren veel teams aan elkaar gewaagd. Je kon zien dat de trainingen die gegeven waren op het SV Kleine Sluis complex en op de scholen zijn vruchten afwierpen tijdens het toernooi.

Er werd veel gescoord tijdens het korfballen en er waren meer spannende wedstrijden tijdens de pionnenroof.
In poule 1 (groep 7/8) waren alle scholen aan elkaar gewaagd. Er werd gestreden tot in de laatste ronde om de eerste plek te bemachtigen. Meerpaal 1 behaalde ten koste van Zandhorst 1 de overwinning. En Sint Jan 2 behaalde een mooie derde plek. Waardoor Meerpaal 1 KAMPIOEN in deze poule is geworden.
In poule 2 (groep 5/6) was Sint Jan 4 duidelijk de sterkste. Daarachter streden drie andere Sint Jan teams samen met de Zandhorst, Meerpaal en De Sluis voor de overige podiumplekken. Uiteindelijk waren het de Sint jan teams die de plekken 1,2 en 3 wisten te bezetten. Sint Jan 4 KAMPIOEN, Sint Jan 6 tweede en Sint Jan 5 derde.
In poule 3 (groep 3/4) was het zeer spannend. Na alle wedstrijden en pionnenroof gespeeld te hebben werd duidelijk dat De Lichtlijn en Sint Jan 8 gelijkwaardig waren aan elkaar. Echter bij het onderdeel strafworpen nemen was de Lichtlijn net iets beter waardoor zij kampioen werden. Lichtlijn 1 KAMPIOEN, Sint Jan 8 tweede en Zandhorst 3 derde.

De prijzen waren dit jaar mooie medailles en een cadeautje voor alle kinderen.

Wat nog even benoemd mag worden is dat dit toernooi al jaren wordt georganiseerd door vele vrijwilligers maar met 1 grote stuwende kracht achter hun. Deze man is Johan Teekamp, met veel passie zet hij zich in voor deze tak van sport en dit toernooi want het is zo belangrijk om de jeugd enthousiast te krijgen voor de sport korfbal.

Mocht je zin hebben om een keer te komen trainen, dan ben je van harte welkom op dinsdag 8 oktober op het Kleine Sluis complex West. Voor kinderen van 6 t/m 12 jaar aanvang 18:15 uur. Ben je 13 jaar of ouder aanvang 19:15 uur. Voor meer informatie over de vereniging of het toernooi zie de website van svkleinesluis bij het icoon van de korfbal.