Ouwe Joekeldag bij motorclub Mios!

Motorclub MIOS organiseert zondag 7 juli a.s. weer de bekende Ouwe Joekeldag. Al voor de tiende maal nu dat bezitters van klassieke motoren in de gelegenheid worden gesteld om hier vrijblijvend aan deel te nemen. Het event wordt gehouden op het terrein van de actieve motorclub aan het Zoutpad 1 te Anna Paulowna. Hier kunnen de motoren worden opgesteld en zijn dan voor iedereen te bezichtigen.

In 2010 werd dit evenement voor de eerste keer georganiseerd en men had niet kunnen bedenken dat het een succes zou gaan worden, als dat het vandaag de dag is. de bezoekers nemen ieder jaar in aantallen toe, en komen als liefhebbers van klassieke motoren dit ongedwongen en gratis evenement bezoeken. De hele opzet van deze dag is de bezitters en liefhebbers van klassieke motoren bij elkaar te brengen, en een gezellige dag te bezorgen. Rond 11 uur start het evenement en is iedereen welkom met een motor van voor 1990 en deze mag op het terrein van het clubhuis worden opgesteld.

Elk jaar is weer anders en weer verrassend met wat voor een interessante oude motoren sommige deelnemers op het evenement verschijnen. Heel vaak zijn het gerestaureerde motoren, maar ook oudjes die nog in de originele staat verkeren, en duidelijke gebruikssporen hebben van de vele kilometers die voorbij gesnord zijn. Ook eigenaren die hun motor heel mooi aangepast of totaal verbouwd hebben komen langs. Het is  juist die verscheidenheid van de aanwezige motoren die dit evenement zo mooi maken. Bijna alle oude motoren komen op eigen kracht naar Anna Paulowna en dat maakt het evenement levendig. De VIM, Vereniging Interessante Motorrijwielen, heeft ook dit evenement in hun agenda opgenomen en zal dan ook aanwezig zijn.

Uiteraard  wordt er op deze dag veel over de klassieke motoren gesproken, de eigenaars zijn altijd genegen om er alles over te vertellen. Het is ook een dag om nieuwe contacten te leggen met mensen die dezelfde hobby hebben en ervaringen onder elkaar uit te wisselen. De eigenaars van klassieke motoren zijn meestal goed op de hoogte van hun eigen motor en weten er veel van af.

Evenals de voorgaande jaren wordt er weer de mogelijkheid geboden voor de deelnemers om bij aankomst met hun oude motor op de foto te gaan. Deze foto’s zijn later op de site van MC MIOS te bekijken. www.mcmios.nl  onder activiteiten/evenementen. Nu zijn daar de foto’s van de Ouwe Joekeldag 2018 nog te bekijken.

Gedurende het evenement is het clubhuis geopend en het team achter de bar, staat klaar om de inwendige mens van eten en drinken te voorzien. Kortom, de club probeert er weer een gezellige dag van te gaan maken. Proef ook de ongedwongen en rustieke sfeer rond dit gebeuren, met natuurlijk de klassieke motor als middelpunt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *