Polders stel verruilde platteland voor Italiaanse heuvels en opende B&B

Zij durfden het aan. Emigreren en hun droom najagen. Een eigen bed and breakfast beginnen in een land dat je nauwelijks kent. Jac Rietveld (53) en Ellen Cornelissen (55) verruilden twee jaar geleden de Polder voor het heuvelachtige landschap van Le Marche in Italië.

“In dertig uur zijn we met een trailer vol spullen, een hond en drie katten naar Italië gereden. Toen puntje bij paaltje kwam, verkoos dochterlief Nederland, waar ze nu een prachtig bestaan heeft opgebouwd.”

Genieten van dieren en natuur
Met de mentaliteit ‘je kunt meer dan je denkt’ verbouwden ze geheel eigenhandig een vervallen boerderij tot B&B met vier royale kamers. “Door ziek en zeer kijk je anders naar het leven. We wilden minder stress en meer genieten van dieren en de natuur. Dus dat werd ons credo. De relaxte Italiaanse levensstijl en de ruimte hier maakt dat mogelijk. Als je bij ons het erf afloopt ben je binnen no time op romantische boerenweggetjes en in the middle of nowhere. Te voet of te paard kun je eindeloos genieten van het ongerepte landschap.”

Passie voor paarden en koken
ItalIë was niet zomaar gekozen. Jarenlang bezocht het echtpaar met veel plezier een Italiaanse agritorismo met paarden. “Dit inspireerde ons enorm. Jac leerde hier bovendien de fijne kneepjes van de Italiaanse keuken. Naast de liefde voor dieren is onze passie koken en bakken voor gasten. Daarvoor gebruiken we lokale producten en seizoensgroenten. Wij integreren het Italiaanse leven echt in onze B&B. Of je nu yoghurt met fruit wil als ontbijt of een bruine boterham, we hebben het allemaal.

Prachtige vergezichten
De B&B is gelegen in de prachtige glooiende heuvels boven Pergola, in de regio De Marken. Het uitzicht strekt zich aan de ene kant uit naar de bergen Monte Catria en Acuto en aan de andere kant over de hele Cesano-vallei tot aan Monte Conero bij Ancona.

Het stel heeft vier kamers, geschikt van twee tot zes personen. Alle kamers hebben een lichte ruime badkamer en een entree die uitkomt op de grote tuin. Op diverse plekken in de tuin kun je heerlijk zitten, waar je onder het genot van een espresso of drankje kunt genieten van het adembenemende uitzicht over de bergen, de vallei en diverse borgo’s in de omgeving.

Eitjes van de kippen bij ontbijt
Het uitgebreide ontbijt, dat bestaat uit veel zelfgemaakte producten als jam, versgebakken brood, crostata en ciambellone, wordt vergezeld door eieren van de eigen kippen. “Ook kunnen onze gasten een aantal keer in de week bij ons aanschuiven om samen met ons te eten. De maaltijden bereiden wij met seizoensproducten van eigen teelt of uit de directe omgeving, waaronder onze saffraan. Dat is een van de producten die we verbouwen. Want naast de verhuur van kamers houden we ons ook bezig met kleinschalige landbouw.”

Zwembad in maart
Het realiseren van een paardenhouderij is de volgende stap voor de Poldernaren. “Daarnaast gaan wij de paarden ook gebruiken voor het maken van rijtochten in onze prachtige omgeving. En in maart van volgend jaar openen we het zwembad voor een verfrissende duik op een warme dag.”

Meer weten over dit verblijf in Italië? Kijk dan eens rond op hun site: www.laprimavera.casa

Een gedachte over “Polders stel verruilde platteland voor Italiaanse heuvels en opende B&B

  • 27 december 2019 om 15:37
    Permalink

    Leuk verhaal en succes daar mee

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *