Polderse Atti Smit-Ran schrijft gedichtenbundel

Jarenlang schreef Atti Smit-Ran korte verhaaltjes voor CTR Hollands Kroon, voorheen De Polderbode. Nu heeft ze een gedichtenbundel uitgebracht en laat ze via onze Raakt Media-site aan de lezers weten dat deze te koop is.

Atti Smit-Ran: “In mijn jonge jaren heb ik gewerkt bij drukkerij De Boer en later bij de Schager Courant. Daar deed ik de administratie. En omdat het kantoor heel klein was, hoorde ik veel. En hoe ik tot schrijven kwam? Soms moest ik wel eens naar een toneelvoorstelling om een recensie te schrijven. De journalisten zouden er wel ‘een stukkie’ van maken. Ze kwamen al gauw tot de ontdekking dat ze er niet of nauwelijks iets aan hoefden toe te voegen of te veranderen. Mede daardoor wist ik dat ‘het er wel inzat’ en ging ik schrijven. Want wat erin zit kun je niet tegenhouden.”

Veel persoonlijke verhalen werden in het begin niet geschreven. “Vooral omdat ik dacht dat men daar niet op zat te wachten. Maar dat is veranderd, omdat ik door mensen soms op de schouders getikt werd, die zeiden dat ze echt waren geraakt door het gedicht of stukje. Nu durf ik meer. 

De dagen zijn bijna te kort nu. Ik lees niet zoveel meer omdat ik heel slecht zie. Maar de krant lees ik wel en ik ontmoet heel veel mensen, ben van niemand bang en praat veel! 

Enige jaren geleden werd ik weer wakker geschud en ben ik blij dat ik weer schrijven kan. Ik merk ook, dat door mij kwetsbaar op te stellen, het gedicht een meerwaarde krijgt. Bij mij zijn vogels en bomen net mensen. Dus lieve lezers, soms heeft één couplet drie betekenissen! 

Met heel veel plezier heb ik 36 gedichten voor u uitgezocht. Blij ben ik ook dat ik nu na 89 jaar dit nog met u kan delen. En hoop dat u mijn gedichten met heel veel plezier zult lezen.”

De bestellingen à € 7,50 kunnen via e-mail naar sonjavandewater1@gmail com gestuurd worden of telefonisch bij Atti Smit-Ran via 0223-531694. De boekjes kunnen worden afgehaald na telefonische afspraak met Atti Smit-Ran. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *