Polderse Janno bedenkt met medestudenten oplossing voor rondslingerende bierflessen

Drinkt u ook wel eens een lekker speciaal-, alchoholvrij- of mixbiertje? Waar bergt u deze na consumptie op? Velen doen dit los in huis of in een tas of krat, omdat bij aankoop van deze dranken geen krat wordt meegeleverd. De flesjes op de grond en in de tassen en kratten vallen om, de laatste druppels bier lekken eruit en u heeft een vieze vloer en klevende tassen en kratten. Jakkie.

Vier studenten van de opleiding Technische Bedrijfskunde van de Hogeschool Inholland Alkmaar hebben hiervoor een oplossing bedacht: de KlapjeKrat. In het laatste jaar van hun opleiding doen ze mee aan een project van stichting Jong Ondernemen. Bij dit project krijgen ze de kans om een half jaar lang hun eigen bedrijf te runnen. Een van hen is de Polderse Janno Groenendijk.

Duurzaam en innovatief
De studenten doen onderzoek naar een probleem waarvoor een oplossing moet worden bedacht. Bij de oplossing moet rekening worden gehouden met de duurzaamheid en innovativiteit van het product. Het product wordt vervolgens geproduceerd om daarna te kunnen verkopen.

Ideaal voor studenten
“De KlapjeKrat helpt de gebruiker met het opbergen en terugbrengen van lege bierflesjes. De KlapjeKrat is opvouwbaar, waardoor het geen onnodige ruimte inneemt wanneer je hem niet gebruikt. Ideaal voor studenten”, vertelt Janno Groenendijk.

Voor klein- en grootverbruikers
In de KlapjeKrat passen alle maten bierflesjes, zelfs de flesjes van de breedste speciaalbiertjes passen in het krat. Eén KlapjeKrat heeft twee handvatten. Eén handvat voor wanneer een enkel krat wordt gebruikt en een tweede handvat waarmee twee kratten samengevoegd kunnen worden tot één, hoe handig? Voor de klein- en grootverbruikers van bier dus de oplossing voor hun probleem.

Goede reacties
Janno: “Wij zijn de afgelopen periode druk bezig geweest met het verkopen van de KlapjeKrat. We hebben op diverse kerstmarkten gestaan. We hebben goede reacties omdat veel mensen het probleem herkennen en het dus een goede oplossing vinden.”

Gewoon doorstuderen
Medestudent Suzanne Nielen: “Ondertussen hebben we gewoon nog lessen en moeten we ons laatste studiejaar halen. Het kost veel tijd, waardoor het is fijn dat we die waardering krijgen.”

Wilt u meer informatie over de KlapjeKrat of wilt u er een aanschaffen? Kijk dan op de website www.Klapjekrat.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *