Polderse Kevin Brands wil wereld stukje beter maken

Kevin Brands heeft een missie en een passie. De eerste is de wereld een stukje beter te maken, de tweede schaken. En daar maakt hij een combinatie van. Schakend de wereld verbeteren. Het was ook de titel van het artikel dat vijf jaar geleden op de website van de Polderbode stond, de krant die sinds september vorig jaar niet meer bestaat. 

Kevin weet waar hij voor staat. Hij heeft een goed stel hersenen en wil deze graag inzetten voor de mensheid. Op 30 oktober wonnen hij en zijn team het Alkmaars Scholierendebat. De 17-jarige uit Anna Paulowna zit op het Murmellius Gymnasium in Alkmaar.

Een van de beste debaters
Zijn ‘stiefvader’ Michel vertelt aan ons: “Kevin en zijn team hebben de finale gehaald van de provinciale voorronde. Dat was op 26 februari. Helaas verloren ze in de finale van het Haarlemmermeer Lyceum, maar met een tweede plaats in een veld van twaalf scholen kun je natuurlijk best thuiskomen. Kevin eindigde bij de vier allerbeste debaters van twaalf scholen.” De volledige V-rede (op rijm) van Kevin is te beluisteren via YouTube.

Eerste prijs in columnwedstrijd
Wat de jonge debater met zijn betoog wil bereiken, is andere jongeren, maar ook ouderen, een hart onder de riem steken en duidelijk maken dat jongeren gehoord willen worden. In 2015 won hij met een soortgelijke boodschap op zijn school een columnwedstrijd. ‘Blijf van mijn leven af’ kwam binnen bij de toehoorders, maar de eerste prijs die daaraan verbonden was, werd uiteindelijk niet verzilverd.

Wel toestemming
Michel: “Het schoolbestuur besloot zijn column om hun moverende redenen niet te plaatsen. Voor ons als ouder nog steeds onbegrijpelijk, omdat wij specifiek onze toestemming hadden gegeven het stuk wel te plaatsen, maar het is niet anders.”

Studie rechten
De examenjaarscholier wil volgend schooljaar starten met zijn studie rechten in Leiden. Of hij vandaaruit verder blijft strijden voor een betere wereld verwachten wij wel. We hopen meer van hem te horen in de toekomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *