Puur en gezond afvallen in acht stappen binnen twee maanden

Het voorjaar komt eraan. De eerste kerstkilo’s zijn eraf (of misschien nog niet). Maar alvast voorbereid te zijn voor de naderende zomer, kunnen er wellicht nog wel een paar af.  Daarom gaat er weer een Gezond in je Lijf challenge van start. Gewichtsconsulent Hanke Prijs en sportcentrum Hippogym in Hippolytushoef bieden een cursus van acht weken aan. Puur Gezond: in acht stappen naar een gezonder en slanker lichaam. De eerste cursusdag is zaterdag 14 maart. Dan leggen de twee uit hoe het programma werkt en gaan de deelnemers aan de slag met stap 1.

Hanke Prijs licht toe wat de deelnemers kunnen verwachten: “Ik weet uit ervaring in mijn praktijk dat mensen een houvast willen. Iemand die ze helpt hun doelen te behalen. Dat is wat we met deze groep ook doen. Juist door met elkaar te werken aan hetzelfde doel, motiveer je elkaar. Je kunt van elkaar leren en uiteraard geef ik elke bijeenkomst uitleg over voeding en wat het voor je kan betekenen. Het is absoluut niet de bedoeling dat je op een streng dieet gaat. Je leert hoe je met een paar eenvoudige trucs gezonder kunt eten. Daar hoef je echt niet uren voor in de keuken te staan.” 

Volgens de wetenschap
De methode werkt volgens PuurGezond. Daarin staan pure, onbewerkte voedingsmiddelen centraal. De beste leidraad voor gezond eten zijn de adviezen van de Gezondheidsraad. De gewichtsconsulent licht toe: “Meer groenten, fruit, peulvruchten, noten en vis. Dat is wat ik doe en dan met lekkere recepten en haalbare tips. Ik maak gebruik van de boeken van PuurGezond. Deze cursus gaat aan de hand van het boek ‘Slank in 8 stappen’. De deelnemers krijgen dit boek en elke bijeenkomst leren ze ook nog wat. Beetje huiswerk, een heleboel leren, maar vooral lekker genieten van eten en toch afvallen en lekkerder in je vel zitten. PuurGezond werkt bovendien volgens de laatste stand van zaken binnen de wetenschap.”

Vinger aan de pols
Wie deelneemt aan deze groepsbegeleiding komt wekelijks bijeen. Acht keer aaneengesloten. “Zo houden we samen vinger aan de pols. Natuurlijk is het altijd mogelijk om tussendoor aan de bel te trekken als het even niet lukt of je tegen problemen aanloopt. Bijvoorbeeld middels de besloten whats-appgroep die we met elkaar aanmaken.” 

Eigen programma
Naast de gezamenlijke bijeenkomsten gaan de deelnemers lichamelijk aan het werk in sportcentrum Hippogym. “Er wordt gekeken wat het beste bij je past en zo krijgt iedere deelnemer een eigen programma. Natuurlijk loopt een instructeur de eerste paar keer met je mee om de verschillende fitness-toestellen uit te leggen. We bieden maatwerk. Maar je kunt ook kiezen voor een groepsles. Voor het beste resultaat zeggen we: ga minstens twee keer in de week sporten,” licht Stephan Taal van Hippogym het onderwerp bewegen toe. “Dat hoeft echt niet per se krachtsport te zijn. Er zijn ook mensen die liever yoga of pilates doen. Of mensen die bijvoorbeeld door lichamelijke mankementen niet alle sporten kunnen doen. We kijken samen wat bij jouw lichaam past.”

Eerlijker beeld
In de gezamenlijke bijeenkomsten worden de resultaten gemeten. Niet alleen gewicht en BMI, maar ook wat er gebeurd is met de verhouding vet- en spiermassa. “Dat geeft een eerlijker beeld. Want het kan zijn dat je op je eigen weegschaal niet bent afgevallen, maar dat de mijne laat zien dat je meer spieren gekregen hebt en dus juist in vet bent afgevallen. Dan heb je wel degelijk resultaat geboekt”, verduidelijkt de gewichtsconsulent. “Trouwens, dat wegen gebeurt achter gesloten deuren hoor. We hebben geen pottenkijkers nodig.”

Aanmelden
Meer weten over het programma? Of direct aanmelden? Mail info@hankeprijs.nl of bel 06-12951964. Sportcentrum Hippogym is gevestigd aan de Belterlaan 22. De cursus begint zaterdag 14 maart om 10.45 uur.

Op de foto: ‘De groep die in de winter van 2019 de strijd tegen de kilo’s aanging.” (Foto: sportcentrum Hippogym)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *