Rode loper avontuur

Je zit in groep 8, het laatste jaar van de basisschool. Het afsluitingsjaar dat vol met leuke activiteiten zit en waar je samen met je klasgenoten de afgelopen jaren naar toe hebt geleefd.
En toen kwam corona…. Dat compleet roet in het eten gooide. Veel dingen zagen de leerlingen aan hun neus voorbij gaan, zo ook de musical. Maar dat liet OBS de Sluis niet gebeuren!

Rode loper
Nee zeker niet, want op woensdagavond 1 juli was een complete zaal in Kinepolis Den Helder afgehuurd om daar met alle groep 8 leerlingen en hun ouders de musical te bekijken. Vanaf 18:00 uur was iedereen van harte welkom. Alle bezoekers hadden een eigen tijd gekregen om naar binnen te gaan in de bioscoop. Eén voor één kwamen de kinderen dan ook, met hun ouders, over de rode loper binnen. Uiteraard in hun mooiste pak en een smile van oor tot oor.

Bioscoop zaal
De gehele zaal zat vol. Alle kinderen hadden zich genesteld op de bovenste rij om met elkaar, naar elkaar te kijken. De ouders hadden allemaal een plekje in de zaal gekregen, op gepaste afstand van elkaar. Met wat lekkers bij de hand kon de film beginnen.

Klein interview
Natuurlijk hebben wij onze kans ook even gegrepen om nog wat leerlingen te interviewen en te vragen naar hun beleving. En hoe toepasselijk, we spraken de personen die de rol van interviewster en cameravrouw hadden in de musical. De meiden vertelden ons dat de musical 2 weken geleden al opgenomen was. “Super leuk om te doen en als je je versprak kon de scène gewoon over! Dus dan is het eindresultaat altijd goed.”

Musical
De Sluis had dit jaar voor de ‘Diamantroof’ gekozen. Alle 27 kinderen hadden een eigen rol. De musical gaat over de vondst van een bijzondere geluksdiamant en zorgt voor spanning en sensatie!

“De familie Weiland heeft een oud museum gekocht voor maar €1,-. Maar al snel blijkt dit buitenkansje een enorme miskoop. Het museum is een bouwval en de collectie bestaat uit enkel oude troep! De doorgewinterde familie Weiland gaat desondanks aan de slag met het opknappen van het museum én verzint van alles om de oude spullen weg te kunnen zetten als waardevolle museumobjecten. Ze missen alleen nog een topstuk. Dan helpt het toeval een handje: ze vinden tussen alle troep een kostbaar doosje waar een diamant in zit. Het blijkt een verloren gewaande geluksdiamant te zijn. De vondst is groot nieuws! Iedereen wil de diamant komen bekijken: de pers stroomt toe, modehuis Happy Diamonds heeft interesse en zelfs autocoureurs Max Verstapel en Sebastiaan Ventiel komen een kijkje nemen. Helaas trekt de diamant ook andere bezoekers: inbrekersbende De Brede Jongens en de zojuist vrijgekomen internationale diamantdieven George en Julia Getaway! Ai! Ondanks het overhaast ingehuurde beveiligingsbedrijf C.O.P.S. blijkt de beveiliging van het museum zo lek als een mandje. De diamant is simpelweg niet veilig en niemand lijkt te vertrouwen. Want wat als…? Wat als DE DIEF toeslaat?!!”

Afscheid
Iedereen heeft op het puntje van de bioscoopstoelen genoten van zijn of haar zoon of dochter. Nadat de leerlingen gisteren nog een geweldig feest hebben gehad en vandaag uit school zijn gegooid, komt het einde nu echt in zicht. Dit was het voor de groep 8 leerlingen van de Sluis. Het vervelende afscheid komt dichterbij en tijdens het interview gaven de kinderen al aan dat ze dat echt het stomste te vinden!
Maar nieuwe tijden breken aan, gelukkig blijft iedereen in de buurt en hebben ze dit bijzondere jaar, dankzij de school, toch op een geweldige wijze af kunnen sluiten. Want zeg nou zelf, wie heeft zijn musical ooit in de biosoop gezien?!

Nu lekker vakantie vieren en op naar nieuwe avonturen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *