Schaatsen met een maatje voor mensen met beperking

Ook deze winter komt er een ijsbaan op de Markt in Schagen. Woensdag 4 december wordt de ijsbaan geopend. Mensen met een beperking kunnen op twee zaterdagen komen schaatsen met een maatje.

Zaterdag 14 en 21 december houdt Team Sportservice Schagen in samenwerking met Schagen On Ice van 9.00 tot 10.00 uur maatjesschaatsen voor mensen met een beperking en een maatje.

Iedereen moet kunnen schaatsen
Rondvliegende kinderen, plotselinge bewegingen en onverwachte drukte. Het is niet voor iedereen vanzelfsprekend om te schaatsen op een ijsbaan. Om toch iedereen de mogelijkheid te bieden gebruik te maken van de ijsbaan, is het maatjesschaatsen in het leven geroepen. Een maatje kan bijvoorbeeld een familielid, begeleider, vriend of vriendin zijn.

Kosteloos schaatsen
Mensen met een beperking en hun maatje kunnen tijdens maatjesschaatsen kosteloos schaatsen lenen en schaatsen. Het is niet toegestaan met noren de ijsbaan te betreden en handsschoenen zijn verplicht. Alleen tijdens maatjesschaatsen mogen deelnemers met schoenen op het ijs en zijn er extra (schaats)-hulpmiddelen aanwezig.

Aanmelden
Van tevoren aanmelden is verplicht. Dat kan met het formulier op de website jouw.teamsportservice.nl/schagen. Kijk bij ‘nieuws’ voor het aanmeldformulier. Telefonisch kan ook, bij Anouschka Terpstra: 0224-214774. Of mail aterpstra@teamsportservice.nl. Aanmelden met een groep is ook mogelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *