Scholen op zwart, directeur loopt protestmars: wie gaat mee?

Het is genoeg, meer dan genoeg! De scholen in Breezand gaan op zwart. Landelijk is al bekendgemaakt dat er op donderdag 30 en vrijdag 31 januari gestaakt wordt. Dus ook op de scholen in Breezand.

Wij spraken met leerkracht Miranda Oostindiër van de Sint Janschool in Breezand over dit veelbesproken onderwerp. Miranda gaf aan dat zowel de directeuren als de leerkrachten van beide scholen in Breezand zich grote zorgen maken over de huidige situatie rondom het lerarentekort en de toekomst van het onderwijs

Zwarte rand om school
Wie aankomt bij de Zandhorst en de Sint Jan ziet vanaf de buitenkant al waar het om draait. Er zit een zwarte rand om de school en onder de naam van de school staat in grote letters ‘Onze scholen gaan op zwart’. Miranda: “Alle leerkrachten hebben maandag in zwarte kleding lesgegeven. De komende dagen worden er foto’s op de social media-kanalen van beide scholen geplaatst, waarop goed zichtbaar is dat de maat echt vol is.”

Protestmars langs scholen
Op donderdag 30 januari loopt Sebastiaan de Bruin (directeur van de Sint Jan) een protestmars. Sebastiaan start om half 9 vanaf station Anna Paulowna. Langs de route bevinden zich meerdere scholen die gaan staken, enkele daarvan zal hij bezoeken. Sebastiaan geeft aan met deze mars de problematiek in de regio beter in beeld te willen gaan krijgen. Daarnaast is hij ook nieuwsgierig naar de kansen, inzichten en oplossingen die hij van de andere scholen krijgt. De route eindigt bij het bestuurskantoor van stichting Sarkon waar hij de opgedane kennis gaat delen.”

Loopt u mee?
Sebastiaan geeft aan dat het sluiten van de deuren een lastige keuze was, maar wel een noodzakelijke. “Want de problematiek in het onderwijs raakt iedereen. Ik nodig daarom iedereen van harte uit om eventueel een stuk of helemaal mee te lopen tijdens mijn mars. Dit om zo zoveel mogelijk aandacht te geven aan dit prangende probleem.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *