Schrijfster Ruby van der Kuil wil stigma over bipolaire stoornis uit de wereld helpen

Ruby van der Kuil (22) uit Wieringerwaard heeft één missie. Stigma’s en onbegrip de wereld uit helpen. “Ik heb een bipolaire stoornis en jarenlang heb ik moeten omgaan met mensen die geen idee hebben wat het is en hoe het in elkaar zit. Toen ik zelf op de weg was naar verbetering en de kans kreeg, schreef ik een verhaal gebaseerd op mijn ervaringen. Inmiddels heeft de Polderse twee boeken op haar naam staan.

“Al sinds ik erg klein was, wist ik dat ik anders was, maar wilde daar niet zielig over gevonden worden. Ik wilde er iets mee doen! Ik ben in 2017 gediagnosticeerd met een bipolaire 2 stoornis, waar ik open over ben en wat ik gebruik om openheid in het algemeen te bereiken. Zo kan ik niet alleen mijzelf helpen, maar ook anderen. Mijn liefde voor schrijven uit ik op mijn website met blogs en updates over de boeken die ik schrijf en geschreven heb.”

Fictieve verhaalvorm
Alles wat ze schrijft gaat over de mentale gezondheid en in haar boeken is dat in fictieve verhaalvorm. “Voor nu bestaat mijn geschreven collectie uit Verbloemd (2016) en Spiegelbeeld (2018/2019). Verbloemd neemt lezers mee in het leven van mensen met een depressie. Dit boek heb ik geschreven toen ik nog niet bekend was met mijn bipolariteit. Als antwoord op mijn nieuwe diagnose schreef ik kort daarna Spiegelbeeld. Hierin heb ik alle ervaringen gestopt die ik heb opgedaan en om mij heen heb gehoord.”

Meer weten over Ruby? Lees het op haar website: www.rubyvanderkuil.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *